Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nutland opent nieuwe vestiging nabij Koblenz

"Duitsland is één van onze voornaamste groeimarkten"

Tholen - Vanaf vandaag (1 september) telt noten- en zuidvruchtendistributeur Nutland een hagelnieuwe vestiging in het Duitse Koblenz. Het is naast het Nederlandse hoofdkantoor en de in 2017 geopende dependance in Groot-Brittannië de derde vestiging in Europa voor de importeur en bulk-leverancier. "We beschouwen Duitsland als één van onze voornaamste groeimarkten en willen om die reden dicht bij het vuur zitten", meldt algemeen directeur Rody van der Horst desgevraagd.

Vooralsnog zal het kantoor van Nutland GmbH door één Duitstalige medewerker bemand worden. De bedoeling is om het Duitse team in de loop van de tijd uit te breiden. De logistieke processen evenals de backoffice zullen zoals voorheen in Nederland plaatsvinden. Toch is de uitbreiding een belangrijke stap voor Nutland, benadrukt Van der Horst. "Koblenz ligt vrij centraal in Duitsland met goede auto- en treinverbindingen en meerdere luchthavens binnen handbereik. Dit maakt het tot een ideale uitvalsbasis voor wat betreft de Duitse afzetmarkt. Daarnaast zien we ook in de andere Duitstalige landen – Oostenrijk en Zwitserland – groeipotentie nu we afstand tot deze markten hebben verkleind."


Blik op het kantoorpand in Halsenbach, direct aan de snelweg A61.

Bio en conventionele bulkgoederen
Nutland BV is een internationale grootleverancier van noten, zuidvruchten, zaden, peulvruchten en granen. Het bedrijf is al een aantal jaren zeer actief op de Duitse markt en een vaste waarde op erkende food-beurzen als de Anuga in Keulen en de BIOFACH in Neurenberg. Rody: "We richten ons met name op verpakkers voor de retail en de groothandel, bijvoorbeeld groothandelsmarkten die in Duitsland nog een behoorlijk marktaandeel hebben. Daarnaast leveren we ook bulkgoederen aan de verwerkende industrie."

Nutland is zowel binnen de conventionele als de biologische markt een erkende speler. "We zien de laatste jaren een enorme groei in het bio-segment. Onze peulvruchten zijn vooral biologisch, bij noten en zuidvruchten groeit het aandeel biologisch sterk maar doen we ook veel conventioneel. Ons handelsmerk is echter vooral gecombineerde leveringen van meerdere producten, zowel biologisch als conventioneel. Daar zit wat ons betreft de meerwaarde voor onze afnemers."

Naderend hoogseizoen
Al voor de Corona-uitbraak zat de opening van de Duitse vestiging in de pijplijn. "Covid-19 heeft hooguit voor een lichte vertraging gezorgd. We zijn echter nog altijd mooi op tijd voor het traditionele hoogseizoen dat grofweg van september tot de Kerst duurt. Daarnaast heeft de Corona-pandemie uiteindelijk mogelijk eerder een positief dan een negatief effect op de activiteiten van Nutland gehad, merkt Rody op. "Veel segmenten in onze sector zijn relatief beperkt geraakt. Integendeel: Er lijkt nog meer aandacht voor gezonde voeding te zijn."

Voor meer informatie:

Nutland GmbH
Am Eichelgärtchen 36A
D-56283 Halsenbach
Duitsland
0031708209777
[email protected]