Een extra 'groen' tintje

Deze week zijn de Bio Winkel Awards uitgereikt. En die uitreiking heeft een 'groen' tintje, want alle genomineerden in de categorie ‘beste biologische slagerij’ zijn onderdeel van De Groene Weg keten. Koen Vergeer komt met zijn De Groene Weg slagerij in Groningen als winnaar uit de bus. Tweede is Bas Derksen van De Groene Weg in Nijmegen en op de derde plaats staan Rick en Jan Overesch met hun biologische boerderijwinkel uit Raalte. Zij leveren aan De Groene Weg.

Het doel van de Bio Winkel Awards is om het imago van de biologische speciaalzaken te versterken. "Iets waar wij natuurlijk helemaal achter staan", zegt Allard Bakker, general manager bij De Groene Weg. "We zijn super trots op het behaalde resultaat. Koen Vergeer en Bas Derksen werken hard en doen met hun teams hun uiterste best om de klanten van goede service en een uitgebreid aanbod te voorzien. Net als onze andere slagers overigens.” Rick en Jan Overesch leveren varkens aan De Groene Weg en verkopen daarnaast vleesproducten in hun eigen boerderijwinkel. “Ook mooi om te zien dat zij in dit rijtje belandden. Onze boeren zijn belangrijke schakels in onze keten. Op deze manier krijgen ze ook waardering voor hun werk."

Groningen
De slagerij van Koen in Groningen kreeg een lovende beoordeling van de vakjury (op de foto rechts staan de slagers Koen en Flip). "Bijna alles in de winkel is zelfgemaakt. Het is indrukwekkend dat ze zoveel zelf verwerken en snijden binnen een hele krappe werkruimte", luidt het juryrapport. "Toch doet de winkel zelf heel ruim aan. Met een ruim assortiment innovatieve producten, lamsvlees uit de regio, een vleespakket van de maand en het organiseren van barbecues voor de deur doet de winkel veel om klanten te trekken."

Nijmegen
Bas Derksen en zijn team werden tweede met hun De Groene Weg slagerij in Nijmegen. De winkel heeft naast biologisch vlees een breed aanbod aan lokale producten. En daar was de jury erg over te spreken. "De winkel is erg professioneel en ambachtelijk. Klanten komen niet alleen voor het biologische aspect, maar ook voor de kwaliteit en het vakmanschap. Je kunt hier kant- en- klaarmaaltijden krijgen, er wordt Dry Aged vlees verkocht en je kunt er bijzondere stukken vlees op bestelling krijgen."

Raalte
Op de derde plek kwam de biologische boerderijwinkel van Rick en Jan Overesch uit Raalte. De familie levert haar biologische varkens al lange tijd aan De Groene Weg en heeft een mooie biologische kringloop binnen het bedrijf. Opvallend hier vond de jury het feit dat ze gericht voedselverspilling tegengaan en het (bijna 100%) lokale assortiment. "Het vriendelijke en behulpzame personeel kan veel vertellen over de herkomst van de producten en de winkel zelf."

De biologische keten
Met 11 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse supermarkten is De Groene Weg marktleider in de biologische vleessector in Nederland. Ketenbeheersing is daarin de grootste kracht van het bedrijf. "We zijn ketenregisseur en houden oog op een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier. Als consument weet je waar jouw stuk vlees vandaan komt", vertelt Allard. "In onze winkels zie je dat ook terug. Klantvriendelijkheid, ambacht en pure biologische vleesproducten staan centraal. Natuurlijk is het super om daarvoor 'beloond' te worden!"

De Groene Weg
De Groene Weg is een dochteronderneming van Vion Food Group en ruimschoots marktleider in de biologische vleessector in Nederland. Het bedrijf heeft 11 slagerijen in Nederland en afzet naar diverse grote retailketens. De Groene Weg exporteert een deel van haar productie en heeft bijvoorbeeld in Duitsland een sterke positie.

Voor meer informatie: www.degroeneweg.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven