"Geen rookschade, we kunnen gewoon doorgaan met sorteren"

Brandweer rukt uit voor broei in uienvellen

Tholen - De brandweer is 30 augustus aan het begin van de middag uitgerukt naar een beginnende brand bij Van Andel Bio aan de Winkelweg in Zeewolde. Piet van Andel vertelt dat het allemaal enorm meegevallen is. "We kunnen gewoon doorgaan met sorteren, er is geen rookschade of iets dergelijks", aldus Piet.

Hij geeft aan dat er broei ontstaan is in het afvalhok waarin ze de uienschillen bewaren. "Als hier lucht bij komt, dan ontvlamt dat. Dit heeft de brandweer kunnen voorkomen. Het hok is leeggehaald. Hiervoor kregen we ook ondersteuning van de buren. Zij schoten te hulp met een shovel en verreiker."

Piet is erg opgelucht dat de situatie op tijd aan het licht is gekomen. "Mede-eigenaar Joost zag rook uit het gebouw komen en vervolgens hebben we besloten om de brandweer te alarmeren. We zijn opgelucht dat het goed is afgelopen, al is het gebouw hier natuurlijk wel op gebouwd met 60 centimeter dikke betonnen wanden."

Voor meer informatie: vanandel@vanandelbio.nl en www.vanandelbio.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.