Franklin Ginus, BeFrank:

"We bieden nu ook 100% True Price én 100% biologische bananen"

Als eerste 100% True Price banaan ter wereld levert BeFrank vanaf 24 augustus ook volledig duurzaam én biologisch geteelde bananen. "Alle BeFrank Bananen worden eerlijk en duurzaam geteeld, met veel aandacht voor lokale arbeiders en het milieu. BeFrank Biologische Bananen zijn bovendien geteeld zonder gebruik van onkruidverdelgers, gif en meststoffen. Ze komen uit Ecuador en zijn net als alle BeFrank Bananen afkomstig van kleine producenten. BeFrank Biologische Bananen kosten € 2,79 per kilo. Dat is slechts 30 cent meer dan de gangbare BeFrank Bananen", aldus directeur Franklin Ginus. 

 

Duurzaam én biologisch
Arbeiders op bananenplantages verdienen vaak zó weinig dat hun kinderen niet genoeg kunnen eten en hun huizen geen water en stroom hebben. "De merkbelofte van BeFrank is erop gestoeld dat de consumentenprijs gekoppeld is aan de werkelijke kosten, waarbij gezonde marges voor iedereen gewaarborgd zijn", zegt Franklin. "Daarnaast wordt de opbrengst gebruikt om in de productielanden programma’s op te zetten gericht op zaken als het milieu, sociale zekerheid en betere werk- en leefomstandigheden. Dit maakt BeFrank Bananen 100% duurzaam. Consumenten die een nóg bewustere keuze willen maken, kunnen er vanaf augustus voor kiezen om duurzaam én biologisch geteelde BeFrank Bananen te kopen. BeFrank is het eerste bananenmerk ter wereld dat dit aanbiedt."

Volledig biologische bananenteelt
Bij het telen van biologische bananen gaat het vooral om de bodemgesteldheid. Er worden dan ook geen onkruidverdelgers, gif en meststoffen gebruikt. Alle productiematerialen zijn bovendien van een organische stof gemaakt. Biologische productie geeft echter wel een zwakkere plant en de opbrengsten per hectare liggen tot 40% lager. Dit zorgt ervoor dat de kosten van biologische bananen hoger zijn.

Voor meer informatie:

Franklin Ginus
BeFrank
franklin@befrank.world     
www.befrank.world     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.