Gelderland krijgt Agroforestry Netwerk

Op 4 september geeft Gelders gedeputeerde Peter Drenth het startsein aan het Agroforestry Netwerk Gelderland, bij Natuurboerderij Wittenhorst in Stokkum Het netwerk brengt boeren samen die aan de slag willen met agroforesty en ondersteunt deze boeren met uitwisselingen, trainingen, workshops en excursies.

De provincie Gelderland wil boeren helpen bij het terugbrengen van houtige gewassen op landbouwgrond. Rombouts Agroeco heeft de opdracht gekregen om agroforestry namens de provincie te stimuleren.

Bomen hebben tal van voordelen: ze zorgen voor een rijke oogst aan noten, kastanjes en andere vruchten. Bovendien vergroten ze de biodiversiteit en bieden een beschermend klimaat voor dieren en gewassen. Daarnaast verrijken bomen en struiken de bodem met organisch materiaal.

Afgelopen winter zijn honderden bomen aangeplant op Natuurboerderij Wittenhorst. De bomen staan op landbouwgrond waar ook vleesvee graast. Naast een bezoek aan Natuurboerderij Wittenhorst wordt op 4 september ook een bezoek gebracht aan Boerennatuur in Uden. Beide bedrijven combineren voedselproductie met natuurontwikkeling.

Bron: GroeneRuimte


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven