Salann en Ola: nieuwe smaakmakers

In samenwerking met Bia Farrighe Arran, gevestigd op de Ierse Aran-eilanden, introduceert Your Well, the Seaweed Company, Salann en Ola, twee innovatieve, biologische smaakmakers. De producten, op basis van zeewier, zeewater en olijfolie, zijn verpakt in spray flacons en daarmee handig toe te voegen aan vele gerechten.

Salann betekent in het Keltisch 'zout'. Het is gefilterd en gezuiverd zeewater, afkomstig uit één van de schoonste wateren van de wereld, de Atlantische Oceaan bij de Aran-eilanden in Ierland. Daaraan is een extract uit vers geoogste biologische zeewieren kombu (Laminaria digitata) en Iers mos (Chondrus crispus) toegevoegd. Salann bevat slechts 20% natriumchloride. Ter vergelijk: tafelzout bevat 98% en zeezout minimaal 86% natriumchloride. De resterende 80% in Salann bestaat uit essentiële micro-elementen en andere voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen.

Ola, Keltisch voor 'olie', is een extra vierge Griekse olijfolie met zoete peper, Iers mos (Chondrus crispus) en knoflook. Een extract van kombu zeewier, met een van nature sterke umami smaak, is er aan toegevoegd. Ola kan puur of verdund worden gebruikt om smaak en kruiden toe te voegen aan salades, pasta's en vele andere gerechten. Een verrijkt alternatief voor extra vierge olijfolie

Salann en Ola hebben een unieke umami smaak, ook wel de 5e smaak genoemd, die vaak wordt gebruikt om een verdiepte smaakbeleving aan je maaltijd te geven. De flesjes van 100 ml zijn goed voor circa 1000 sprays, drie sprays over je gerecht is vaak al voldoende. Het zeewier extractieproces van beide producten wordt uitgevoerd met ultrasone extractie, waardoor alle essentiële elementen en voedingsstoffen behouden blijven. UVAG-flesjes worden gebruikt om een goede levensduur en een optimale conservering van deze stoffen mogelijk te maken, zelfs als de verpakking wordt blootgesteld aan zonlicht.

"Umami wordt door steeds meer chef-koks toegepast in hun keuken. Voeg daar aan toe het streven naar zout vermindering en je hebt een prima basis voor succes met deze producten", aldus Patty Zervaas van Your Well.

Voor meer informatie: patty@yourwell.nl en www.yourwell.nl  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.