Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bio-ondernemers gezocht die kleinschalig kippen willen houden"

Op naar meer 'geluksvogels'

GeluksVogel is een kippenproject met als doel de knelpunten binnen de biologische kippensector op te pakken en te zoeken naar oplossingen (vergassen van haantjes, zwarte uitlopen, productie naar aanbod niet naar vraag). "Voor het unieke GeluksVogel-concept zijn wij met spoed op zoek naar biologische ondernemers met passie die als extra inkomen kleinschalig kippen willen houden", vertelt initiatiefneemster Yvonne Sturm (foto rechts).

Hoe gaat GeluksVogel te werk? "Onze hennen en hanen worden gehouden onder de meest dier- en boervriendelijke leefomstandigheden. Zij leven in mobiele kippenkarren met als doel om biologische eieren en vlees te produceren. Elke week wordt de kar op een vers stuk gras gezet."

Ze geeft aan dat er inmiddels heel wat consumenten zijn die met liefde de eitjes en het hanenvlees kopen en dat de vraag groter is dan het aanbod. "Daarom zijn we op zoek naar enthousiaste ondernemers die mee willen groeien zodat we straks door heel Nederland onze eieren en hanenvlees kunnen leveren."

Werkwijze
De werkzaamheden bestaan uit dagelijks eieren uithalen en wekelijks de kippenkar verplaatsen, water en voer bijvullen en de mestband afdraaien. De eieren dienen 2 keer per week bij de groothandel in Veghel of Leek of bij het pakstation in Nistelrode te worden afgeleverd.

Voor wie?
"Heeft u minimaal 5000 m2 biologisch gecertificeerd grasland en wilt u als nevenactiviteit onderdeel zijn van een prachtig kippenconcept? Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wij zorgen voor het verpakken, de afzet en de marketing van de eieren en het vlees."

Voor meer informatie: [email protected] en www.geluksvogel.bio 

Publicatiedatum: