Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tradin Organic sluit zich aan bij het Dutch Initiative on Sustainable Cocoa (DISCO)

Tradin Organic sluit zich aan bij het Dutch Initiative on Sustainable Cocoa (DISCO), een publiek-privaat partnerschap dat actief is in de Nederlandse cacao- en chocoladesector en zich inzet voor een duurzame verbetering van het levensonderhoud van de huidige en toekomstige cacaotelersfamilies. De ondertekenaars van DISCO zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het bereiken van de visie op een duurzame cacaosector, te weten:

  • Boerenfamilies met cacao als hoofdactiviteit in hun levensonderhoud zullen in 2030 in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien;
  • Beëindigen van cacaogerelateerde ontbossing in productiegebieden waar de Nederlandse cacaoindustrie en handelspartners zich actief zijn in 2025;
  • Bijdragen aan het beëindigen van alle vormen van kinderarbeid in 2025.

Met haar lopende cacao-gerelateerde programma's in Sierra Leone werkt Tradin Organic al actief aan de opgestelde doelstellingen en beoogt daarmee een voortrekker te zijn van het duurzaamheidsinitiatief DISCO. Karst Kooistra, Sourcing Development Director: “Wij vinden het belangrijk dat boeren goed beloond worden voor hun biologische productie." 

Tradin Organic traint een groeiend aantal boerencoöperaties in Sierra Leone in biologische teeltmethoden en helpt de coöperaties met het certificeren van biologisch en Fairtrade. Hierdoor verkrijgen kleinschalige telers een kwantitatief en kwalitatief hogere cacaoproductie, en een Fairtrade premie als bonus. Voorts promoot Tradin Organic actief het promoten van herbebossing in risicogebieden door het opkweken van schaduwbomen voor cacao. Tradin Organic is verder bezig met het ontwikkelen van een monitoringssysteem om kinderarbeid op cacaoboerderijen te voorkomen.

Voor meer informatie: [email protected] en www.tradinorganic.com 

Publicatiedatum: