Toch awarduitreiking Stichting d'ONS aan kleine duurzame Surinaamse telers

Stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname, ook bekend als stichting d’ONS, gaat ondanks Covid-19 toch een award uitreiken aan kleine duurzame tuinbouwers. Wel is de uitreiking dit jaar persoonlijk op de winnende teeltbedrijven en is het prijzengeld aangepast.

Traditioneel organiseert de stichting jaarlijkse een tuinbouwcongres in Hotel Torarica. De award en het aangepaste prijzengeld van € 1000,-, € 500,- en € 250,- zal in plaats daarvan in de week van 10 oktober 2020 persoonlijk overhandigd worden aan de drie nog te kiezen winnaars bij hen op locatie.

Zelf een kleine duurzame tuinbouwer die ondanks corona toch in staat is geweest door te telen? Dan komt u mogelijk in aanmerking en wordt u expliciet uitgenodigd om u in te schrijven, deelt de organisatie mede.


Bekijk hier items over de uitreiking van de awards in 2018 en 2019.

Nederlandse steun
Al sinds 2006 werkt stichting d’ONS aan de duurzame ontwikkeling van Suriname door uitwisseling van kennis en ervaring tussen Nederlandse en Surinaamse bedrijven, NGO’s en particulieren. Het jaarlijkse tuinbouwcongres organiseert de stichting al sinds 2008 met behulp van Nederlandse bedrijven en diverse partners in Suriname. Dit is de eerste keer dat het congres niet kan plaatsvinden, maar de award uitreiking gaat dus wel door. Ook dit jaar zullen de Nederlandse sponsors Koppert Cress en Rijk Zwaan het bijbehorende prijzengeld mogelijk maken.

Rolmodellen
Het doel van de award is tweeledig volgens Hendrik Comvalius, coördinator van de stichting. "We willen de kleine duurzame tuinbouwers blijven stimuleren en met elkaar in contact brengen, zodat er meer samenwerking gaat plaatsvinden. Dit is ook één van de vereisten voor de award. Aan de andere kant is het een manier waarmee de kleine duurzame tuinbouwers rolmodellen worden voor andere tuinbouwers. Veel te belangrijk dus om niet door te laten gaan."

Inschrijving
Vorig jaar was het Surinaamse bedrijf Green Grow Garden van Radj Bisessar uitgeroepen tot duurzaamste mkb-tuinbouwbedrijf van Suriname. Gevolgd door Saba Farm te Redi Doti en de derde prijs ging naar Spirits Grun2. Dit jaar kunnen kleine duurzame tuinbouwers in Suriname zich wederom aanmelden om kans te maken op de award. Dit kan via de website www.stdons.nl. De inschrijving is op 1 augustus 2020 gestart en loopt tot eind september 2020.   

Voor meer informatie:
Hendrik Comvalius
Stichting d'ONS
hendrik@stdons.nl
www.stdons.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.