Siciliaanse biologische druiven winnen aan populariteit

“De biologische druiven doen het goed en er is sprake van een groeiende trend,” zegt Salvatore Consoli van het Siciliaanse SiFaBio, dat is gespecialiseerd in de teelt en afzet van biologische druiven.

Salvatore Consoli

“Als gevolg van het coronavirus zien we dat de consument een hernieuwde voorkeur heeft voor gezonde voeding van uitstekende kwaliteit. Hij is zich bewuster geworden van wat hij eet en weet ons nu te vinden in vele supermarkten in Europa. Het vertrouwen, dat essentieel is, is een aspect om op termijn succesvol te zijn. Dat geldt zeker voor de biologische sector.” 

“We hebben dit seizoen problemen gehad die zijn veroorzaakt door meeldauw. Dit is niks ernstigs, maar de groei van de druiven vertraagde. Desondanks registreren we een plus van 25% ten opzichte van vorig jaar. Het seizoen loopt eind oktober af en we verwachten een omzetstijging van 15%. En natuurlijk houden we in ons achterhoofd dat het afgelopen jaar niet zo goed ging vanwege de ongekende crisis die zich ontketende.”

“Dit seizoen gaat de boeken in als een gemiddeld jaar. Onze biologische druiven zijn gecertificeerd volgens de hoogste internationale normen en dat wordt zeer gewaardeerd. Wat betreft de conventioneel geteelde druiven merken we dat het minder goed gaat.”

De druiven van SiFaBio zijn verkrijgbaar in supermarkten in Zwitserland, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. De Mazzarrone BGA-druiven worden in die landen erg gewaardeerd vanwege de uitzonderlijke geur en smaak die worden verkregen door de unieke bodem- en klimaatomstandigheden.

Bij SiFaBio wordt niets aan het toeval overgelaten. Naast de certificeringen worden de druiven ook aan strenge interne protocollen onderworpen die het mogelijk maken om elke stap van de toeleveringsketen te volgen en te traceren.

Voor meer informatie:
SiFaBio Srl 
Hoofdkantoor: Via Palestro, 536
97019 Vittoria (RG) - Italië
Magazijn: C.da Sciri Sotto
95040 Mazzarrone (CT) - Italië
Tel. +39 093329133
Tel. +39 3357391744
sifabiosrl@gmail.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.