Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Fresh Center Den Hoorn' biedt hele pakket van A tot Z onder één dak aan

"Alle ervaring van de afgelopen jaren hebben we samengevoegd in dit nieuwe pand"

Tholen - "Fresh Center Den Hoorn", zo noemen Harry van den Hout (Trofi Pack), Marc de Naeyer (Trofi), Marco Dächer (Van der Helm) en Menno Reijgersberg (Fresh4U) het nieuwe DC van de groep in Den Hoorn. "Sinds we met elkaar in contact zijn, combineren we onze expertise in respectievelijk de exoten- en druivenbusiness. De ervaring, die we de afgelopen decennia hebben opgebouwd, hebben we samengevoegd in dit pand. We hebben alle activiteiten onder één dak en kunnen retailers van A tot Z ontzorgen."


Marco Dächer, Menno Reijgersberg, Marc de Naeyer en Harry van den Hout

Het nieuwe DC telt 3.000 palletplaatsen koelruimte en rijpcellen met nog eens een capaciteit van 500 pallets. Begin april, midden in de eerste Corona-weken, was het pand operationeel. "De verhuizing van het machinepark heeft twee weken in beslag genomen, maar daar hebben de klanten niks van gemerkt", vertelt Harry. Hij is trots op het team dat dit heeft gerealiseerd. "Daarbij zien we nu al dat de nieuwbouw een grote bijdrage heeft geleverd aan de saamhorigheid van het team. De ruimte en faciliteiten komt de productie zeker ten goede."

Trofipack bouwde samen met Van der Helm een nieuw DC op bedrijventerrein Harnaschpolder in Den Hoorn, strategisch gelegen aan de snelweg A4. Ook partners Trofi, BeeOrganic, ABC Fresh en Fresh4U zijn in het pand gevestigd. "Trofi werkt al enkele jaren naar tevredenheid met Menno Reijgersberg en zijn team samen bij het verpakken van onze zoete aardappelen. Dat wakkerde bij ons de behoefte aan naar een nieuw, onafhankelijk inpakbedrijf. Zo is Fresh4U ontstaan."

"In dit pand beschikken we over alle mogelijkheden om het hele AGF-pakket voor derden te verpakken. We bieden klanten alle verpakkingsmogelijkheden aan, waarbij ons specialisme ligt bij exoten, citrus en groenten", vertelt Menno Reijgersberg. Hij noemt de ligging van het nieuwe DC ideaal. "We zien nu al dat we hiermee meer aantrekkingskracht hebben. We zitten dichtbij de haven en niet ver van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Schiphol is vlakbij en daarmee worden we ook voor de luchtvrachtstromen interessanter."

"Klanten hebben hier de beschikking over één hub en worden compleet ontzorgd, van de zeevracht tot het transport, inklaren, verpakken en orderpicken. Dat is altijd mijn wens geweest. Op het moment dat in Brazilië een container mango's op de boot gaat, gaan hier de radartjes draaien. De klant kan zelf kiezen welke diensten hij af wil nemen. Dankzij de korte lijnen die we hier intern hebben, kunnen we een efficiencyslag maken. De kracht zit in het samenspel, elke minuut is tenslotte een euro", vertelt Marc de Naeyer.

"Al die disciplines onder één dak zijn voor iedereen een voordeel. Wij als Trofi kunnen ons bijvoorbeeld richten op onze core-business, de import van overzees fruit. Trofi Pack en Fresh4U zijn onze oren en ogen in de loods. Zij weten welke container zij het beste het eerste verpakt moet worden. Dat is het voordeel als je dicht op de handel zit. In die zin zijn we wel groot geworden, maar blijven we tegelijkertijd klein", zegt Marc de Naeyer. "Ik ben er namelijk van overtuigd dat we in onze handel weer terug naar de basis moeten. Je moet de handel zien, voelen en ruiken en dat valt niet met een spreadsheet te ondervangen. Groenten en fruit zijn nou eenmaal geen Cola-blikjes."

Partner Van der Helm is een logistiek dienstverlener in de breedste zin van het woord. "Of het nu gaat om multimodaal (koel) transport, douane-formaliteiten, fytosanitaire keuringen, cross-docking of (koel) opslag we bieden vanuit de samenwerking een compleet pakket logistieke en aanvullende diensten op het gebied van AGF supply chain management", vertelt sales- en marketing manager Marco Dächer. "We verzorgen al enkele jaren de documentatie en inklaringen voor Trofi en willen die diensten ook neutraal aan andere AGF-bedrijven aanbieden. We merken dat bedrijven hierin graag ontzorgd willen worden. Er komt gewoon best wat expertise bij kijken. Van het opmaken van tijdelijke in- en uitvoerdocumenten, tot het keuren en inklaren van goederen, het aanvragen van vergunningen en het verzorgen van interne audits op de douaneprocessen."

Trofi Pack heeft veertig man in vaste dienst en heeft daarnaast nog veertig tot zeventig uitzendkrachten aan het werk. De medewerkers ontbreekt het aan niets. "Goed personeel aantrekken en behouden zie ik als één van de grootste uitdagingen. Dat doe je niet met 100 euro loonsverhoging. Daarom zoeken wij het meer in extraatjes, zoals een sportschool op kantoor waar het personeel kan trainen. Dat hadden we in ons oude pand in De Lier al, maar hier zijn de mogelijkheden nog een stuk groter. Dat moet ook, want wat we hier neergezet hebben, is een stukje levenswerk. Nog een keer verhuizen is geen optie!"


Voor meer informatie:
Trofi Pack
Harry van der Hout
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
Tel: 0174-266100
[email protected]
www.trofipack.nl

Trofi
Marc De Naeyer
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
Tel: 0180-330822
Fax: 0180-631424
[email protected]
www.trofi.de

Van der Helm
Marco Dächer
Harnaschdreef 12
2635 BT Den Hoorn
Tel: 010-2995622
[email protected]
www.vanderhelmlogistics.com

Fresh4U
Menno Reijgersberg
Harnaschdreef 10
2635BT Den Hoorn
Tel: 015-2007070
[email protected]
www.fresh4upacking.nl

Beeorganic
Mike Reuselaars
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
Tel: 0180-330828
[email protected]

ABC Fresh
Job van der Molen
Harnaschdreef 10
2635 BT Den Hoorn
Tel: 0850-580065
Fax: 0850-580069
[email protected]
www.abcfresh.de