Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Binnenkort bio-druiven op de markt in biologisch afbreekbare en composteerbare verpakkingen

"Eind deze maand breng ik mijn bio-druiven op de markt, maar alle aandacht gaat naar de nieuwe volledig biologisch afbreekbare en composteerbare verpakking. Ik wil het product, dat op zich al door z’n brix, grootte en andere uiterlijke eigenschappen een uitzonderlijk artikel is, een meerwaarde bieden. De consument krijgt zo een druif in handen in een verpakking die noch de inhoud noch het milieu vervuilt", vertelt Antonio Bernardi, druiventeler en eigenaar van het bedrijf Clarabella Bio in Castellaneta Marina, in de Italiaanse provincie Tarento.

"Er zijn twee soorten verpakkingen beschikbaar: één in Mater-Bi, een biopolymeer afkomstig van maïszetmeel en zonnebloemen en één in R-PET. Het worden punnets van 400 g, waar momenteel nog de laatste hand aan wordt gelegd door Divispack srl. Ze zullen zowel in Italië als op diverse Europese markten op de markt worden gebracht. De verpakking is zeer praktisch en goedkoop, ongeveer €1,50 per punnet en kan gemakkelijk mee naar het strand of op kantoor. Eerst zullen de punnets gevuld worden met Black Magic druiven en daarna is het de beurt aan de pitloze Melissa en Crimson druiven".

Links een prototype van een punnet dat eerst in PET werd gemaakt. Rechts trossen van de vroege Mistery variëteit, een nicheproduct bij het bedrijf.

"Wat mijn gecertificeerde druiven anders maakt, heeft veel te maken met de plantenvoeding. We maken gebruik van melasse van suikerbiet, afkooksels van laurier, rozemarijn en steenpoeder. Die laatste stof is vooral nuttig voor de reductie van vocht en de afvoer van zware metalen. Terwijl het voor conventioneel fruit nodig is het vóór consumptie eerst grondig te wassen, is dit voor mijn druiven niet het geval. Het is zelfs raadzaam de druiven niet te wassen om te voorkomen dat de natuurlijke waslaag verdwijnt."

Voor meer informatie:
Azienda Agricola Biologica Clarabella Bio
Contrada Carabella podere 3,
74011 Castellaneta Marina (TA) - Italië
Tel: +39 339 743 2710
[email protected]
Facebook: Aziendabioclarabella

Publicatiedatum: