Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Maasland Aquacultuur neemt European Seaweed Company (Atlantica) over

Maasland Aquacultuur heeft op maandag 20 juli overeenstemming bereikt met Bert Baanders over de overname van European Seaweed Company (Atlantica).

De productielocatie zal van Amsterdam naar Oss overgaan, waar in 2018 een geheel nieuw bedrijf gebouwd is, die voldoet aan de laatste eisen (EEG, Skal, MSC, ASC en MVO). "Ons pand is voorzien van zonnepanelen, een zonneboiler en een warmte terugwin installatie op de koelmotoren", licht Jurgen van Bakel, CEO van Maasland Aquacultuur toe. "De nieuwste investering is een UV-C Lucht en Desinfectie systeem. Wij zijn optimaal ingericht om op een goede en duurzame manier vis- en zeewierproducten te leveren." De verhuizing zal op 27 juli a.s. plaatsvinden. 

Zeewier en vis vullen elkaar aan
Door de overname van European Seaweed Company/Atlantica is Maasland Aquacultuur in staat haar klanten nog beter te bedienen en gelijktijdig het marktaandeel verder uit te bouwen. Maasland Aquacultuur voert ook het biologische vismerk Fish&More.

"Zeewier en vis vullen elkaar immers prima aan. Zeewierproducten die wij gaan voeren zijn verse zeewierproducten alsmede zeewierspreads en zeewierdressing. Verse zeewieren zijn buitengewoon rijk aan voedingswaarden. In het algemeen bevatten verse zeewieren van nature antioxidanten (bijv. vit. C en E), carotenoïden, polyphenolen (flavonoïden en anthocyanen), eiwitten en aminozuren, lipiden en vetzuren (Omega 3&6), micro-elementen (vitaminen (vit. B12), mineralen, sporenelementen), vezels en voedingsvezels."

Geruisloze overgang
Bert Baanders zal Maasland Aquacultuur nog enige tijd op de achtergrond blijven ondersteunen om de overgang zo geruisloos mogelijk te laten plaatsvinden. 

De contactpersoon op het gebied van zeewierproducten zal vanaf 27 juli John Doomernik zijn (tel. 06-41122810).  Voor overkoepelende vragen of vragen inzake het visassortiment is Jurgen van Bakel (tel. 06-51107892), het aanspreekpunt. De facturatie van het gehele assortiment verloopt via Maasland Aquacultuur ([email protected]).

De bestel- en leverschema’s blijven gehandhaafd. In de komende periode zullen partijen de tijd nemen om de plannen nader uit te werken en de krachten van beide bedrijven optimaal te bundelen om zo te komen tot een sterkere leverancier van biologische producten.

Assortiment Fish and More uitgebreid
Sinds 1 juli heeft Maasland Aquacultuur de productlijn Fish and More uitgebreid met een groot assortiment aan gerookte artikelen. Dit onder hetzelfde label en look and feel als het huidige assortiment. 

Voor meer informatie:
Maasland Aquacultuur
www.maaslandaquacultuur.nl

European Seaweed Company
www.europeanseaweedcompany.com

Fish and More
www.fishandmore.nl

Publicatiedatum: