Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wessanen neemt Danival over van Hain Celestial

Wessanen en Hain Celestial hebben een overeenkomst getekend en gesloten voor de aankoop van Danival. Danival, gelegen in het zuidwesten van Frankrijk, is een toonaangevend merk in biologische producten op basis van groenten en fruit afkomstig uit Frankrijk. Het bevordert duurzame lokale ontwikkeling sinds de oprichting 30 jaar geleden. Tegenwoordig heeft het ongeveer 120 lokale werknemers in dienst.

Danival draagt ​​ook bij aan de lokale economie en ondersteunt meer dan 30 boeren in het gebied door middel van eerlijke partnerschappen en door te voldoen aan een 'Commercial Charter of Solidarity'. Bovendien is het bedrijf gecertificeerd als 'Sustainable Organic Company' (BioED®) vanwege zijn inzet voor duurzame ontwikkeling.

De verbintenissen van Danival passen perfect bij het doel van Wessanen om 'verbinding te maken met de natuur' en zijn een verder bewijs van de rol van Wessanen als Europa's eerste multinationale B Corp-voedingsbedrijf. Danival heeft een leidende positie in de Franse Health Food Stores en zal zeer complementair zijn aan de positie van Wessanen in het kanaal.

Christophe Barnouin (CEO van Wessanen): "We zijn erg verheugd om Danival en zijn teams te verwelkomen in Wessanen. Danival zal perfect passen bij onze familie van bedrijven. Het merk is een pionier op de Franse bio-markt. Het versterkt onze betrokkenheid in het Franse HFS-kanaal en versterkt onze positie in de vega maaltijden-categorie Veggie Meal met eigen productiefaciliteiten en lokale inkoop in Zuidwest-Frankrijk. Het is onze ambitie om Danival's activiteiten verder te laten groeien en hun inzet op het gebied van duurzaamheid willen we verder gaan benutten binnen Wessanen."

Voor meer informatie: [email protected] 

Publicatiedatum: