Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Valk Wekerom sluit aan bij VoederWaarde.nl

Coöperatie De Valk Wekerom heeft zich aangesloten VoederWaarde.nl. Dit is het enige keurmerk in Nederland dat de voederwaarde bij de deelnemende mengvoerbedrijven borgt en dit aantoonbaar maakt door onafhankelijk toezicht.

Nieuwe deelnemer
Imelda Gielen, voorzitter VoederWaarde.nl heeft onlangs het deelnemerscertificaat overhandigd aan Michael Mackaay, directeur Coöperatie De Valk Wekerom. Michael Mackaay: "Door deel te nemen aan VoederWaarde.nl zeggen wij niet alleen dat we transparantie en eerlijkheid over samenstellingen belangrijk vinden, we kunnen het ook aantonen." Bij VoederWaarde.nl zijn naast Coöperatie De Valk Wekerom nog zeven andere mengvoerbedrijven aangesloten en vier brancheorganisaties.

Overhandiging van het deelnemerscertificaat aan De Valk Wekerom.

Sturen op dierprestaties middels voeding vraagt steeds meer deskundigheid van veehouders en voervoorlichters. Transparantie van receptuur en voederwaarde heeft daarbij duidelijk toegevoegde waarde. Dat veehouders transparantie en een eerlijke samenstelling belangrijk vinden blijkt onder andere uit de deelname van de brancheorganisaties (LTO, NMV, POV, NVP) in het bestuur van VoederWaarde.nl. De resultaten van de VoerMonitor 2020 laten dit ook zien. Wel zien veehouders transparantie en een eerlijke samenstelling als een belangrijke basisvoorwaarde.

Doelen
De drie belangrijkste doelen van VoederWaarde.nl zijn volledige openheid over grondstofsamenstelling voor afnemers, eenduidige berekening van de voederwaarde met behulp van een internationaal erkend en onafhankelijk voederwaardesysteem en garanties op de voederwaarde door het uitvoeren van controles. VoederWaarde.nl is het enige keurmerk dat controleert of hetgeen wat op het label staat, klopt met de werkelijkheid. De deelname van de brancheorganisaties geeft extra invulling aan het onafhankelijk toezicht.


Onlangs liet VoederWaarde.nl een nieuw logo ontwerpen. De basisvorm van het logo is een schild dat staat voor de bescherming die VoederWaarde.nl biedt. De V-vorm in het logo staat voor voederwaarde en openheid. 

Nieuwe strategie
In haar nieuwe strategie richt VoederWaarde.nl zich primair op de mengvoerleveranciers. VoederWaarde.nl biedt mengvoerleveranciers onafhankelijk toezicht op de systematiek achter de voederwaarde waardoor het waarde geeft aan de belofte die zij doen aan veehouders. Transparantie, openheid en vertrouwen zijn gedeelde kernwaarden van alle deelnemers.

Voor meer informatie: www.voederwaarde.nl

Publicatiedatum: