Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw design voor kleinverpakkingen Zonnespelt

"Matchende kleuren die passen bij de graansoort"

Tholen - De kleinverpakkingen van Zonnespelt gaan helemaal over op nieuwe labels. Tot nu toe printte Rogier Scherpbier de labels op de verpakkingen zelf, maar dit behoort dankzij een samenwerking met Havelaar Verpakkingen tot het verleden. "De labels zijn volledig volgens de richtlijnen vormgegeven en dus voorzien van alle benodigde informatie", vertelt Rogier.

Voorop stond dat het nieuwe design een geheel moest vormen. "Daarom werken we met pantone matchende kleuren die passen bij de graansoorten. De speltkorrels en andere producten met spelt als basis zijn bijvoorbeeld voorzien van een label met een felle kleur groen. De blauwige kleur van rogge is ook terug te zien in het label en voor de haverproducten hebben we voor een toepasselijke meer gelige kleur gekozen."

Achterop de verpakking staat een verwijzing naar het feit dat het zakje prima hergebruikt kan worden. "En het leuke is dat in de streepjescode graan en aartjes verwerkt zijn. Ik houd zelf erg van dit soort details."

                          

Logistiek gezien is het nog een uitdaging, erkent hij. "Het is vrij moeilijk om het efficiƫnt te houden." Voor de afzet werkt Zonnespelt samen met diverse winkels. "Ik werk nauw samen met Hofweb, Fruittuin van West en Ekolander. Stuk voor stuk heel mooie partijen waar de producten van Zonnespelt goed tot hun recht komen."

Tot op heden kiest Rogier er bewust voor om geen webshop op te zetten. "Dit omdat logistiek en verzendkosten niet snel rendabel te krijgen zijn met meel, wat een niet zo kostbaar product is ten opzichte van de kiloprijs. Mede daarom hechten wij zoveel waarde aan de verkopende partijen. Wij zetten hen in het zonnetje door onder andere op onze website weer te geven welke partijen met ons samenwerken en waar zij gevestigd zitten. Zo stimuleren wij de verkoop bij die partijen en hopen we dat wij dit vervolgens weer merken. Uiteraard zijn we altijd op zoek naar uitbreiding van verkopende partijen." 

Zonnespelt is een dochteronderneming van BD-akkerbouwbedrijf De Zonneboog in Lelystad. Rogier heeft na 15 jaar op De Zonneboog te hebben gewerkt in 2014 een pelmachine gekocht en sindsdien is hij met Zonnespelt actief in de verkoop en verwerking van biologische en biodynamische spelt. "Dit is een heel mooie stap geweest. We pellen en verwerken ook spelt en andere graanproducten voor externe partijen. Hier is nog veel meer ruimte voor en we gaan graag voor hen aan de slag. We zoeken hiervoor het liefst samenwerking met lokale partijen."

Voor meer informatie:

Rogier Scherpbier
Zonnespelt
Zeebiesweg 50
8291 PT Lelystad
06 12744481
[email protected]  
www.zonnespelt.nl