Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Homegrown Organic Farms

Een van oorsprong Griekse biologische reuzenkiwi is klaar om de VS te veroveren

Homegrown Organic Farms heeft aangekondigd dit najaar biologische kiwi's aan hun one-stop-shop fruitassortiment toe te voegen. De nieuwe reuzenkiwi is afkomstig van Griekenland en werd in 2010 in de VS geïntroduceerd. Het speciale ras is bijna 50% groter dan de Hayward kiwi en de voedingswaarde is uitstekend. De kiwi is geen product van genetische modificatie, maar is het resultaat van een natuurlijke genetische mutatie, waarvan de kans op levensvatbaarheid 1 op 2 miljoen bedroeg.

"Het toevoegen van kiwi's aan ons bio-assortiment past perfect in ons streven om te voldoen aan de fruitbehoeften van onze afnemers. We zijn trots een voortrekkersrol te kunnen spelen met dit innoverende ras in een unieke categorie”, zei Scott Mabs, de CEO van Homegrown Organic Farms.

Stephen Paul, Category Director bij Homegrown Organic Farms, voegde daaraan toe: “We zijn blij dit bijzondere ras aan onze klanten te kunnen presenteren. Als afzetbedrijf met een van de ruimste assortimenten biofruit in de branche, werken we hard om voortdurend variëteiten van topkwaliteit te kunnen leveren. Deze kiwi is daar geen uitzondering op.”

De teler achter de reuzenkiwi is Jerry Kliewer en zijn zoon Jerin. In Kingsburg, Californië, telen ze perziken, pruimen, nectarines en kiwi's, waaronder Hayward en Gold. Via een samenwerking met de Griekse veredelaar heeft de familie Kliewer de exclusieve rechten op de genetica in de VS in handen. Homegrown is verheugd met de Kliewer-familie samen te kunnen werken om dit fantastische fruit op te kunnen nemen in hun one-stop-shop aanbod.

Het Amerikaanse bedrijf zal het bio-product los aanbieden maar ook in clamshells van 450 g en 1,35 kg. Het bedrijf verwacht in november 2020 de eerste biologische kiwi's uit het Californische Kingsburg.

 

Voor meer informatie:
Cherie France
Homegrown Organic Farms
Tel: +1 (559) 306-1750 (Verenigde Staten)
[email protected]
www.hgofarms.com

Publicatiedatum: