Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Caring Farmers lanceert #gewoonaanhetwerk

22 juli: dag van de kringlooplandbouw

Terwijl Farmers Defence Force heel Nederland oproept om een dagje thuis te blijven en ‘zo stikstofuitstoot te besparen’, doen de Caring Farmers iets anders: zij roepen 22 juli uit tot de dag van de kringlooplandbouw. Op die dag posten Caring Farmers foto’s hoe zij gewoon aan het werk zijn (#gewoonaanhetwerk), de nieuwsmedia vestigen alle aandacht op duurzame en vernieuwende boeren die werken aan kringlooplandbouw en consumenten kopen enkel duurzaam voedsel van de lokale boer. Er is voor iedereen handelingsperspectief. 

Ook kan iedereen meedoen met de crowdfundactie voor zendtijd op 22 juli voor de #kringloopcommercial van de Caring Farmers. Maurits Tepper van de Caring Farmers: “We zijn de aandacht voor de conservatieve protestboer een beetje zat. Natuurlijk zijn wij ook ontevreden over het Haagse beleid, maar dat vieren wij 22 juli met de Dag van de Nieuwe Landbouw(er).”

Samen met de Caring Community
Er zijn 170 boeren aangesloten bij de Caring Farmers. Dat zijn boeren die nu al natuurinclusieve kringlooplandbouw bedrijven én boeren die pas net de eerste stappen in die richting maken. Omdat boeren de omslag niet alleen kunnen maken, worden de Caring Farmers ondersteund door inmiddels enkele honderden caring consumenten, wetenschappers, NGO’s, ketenpartners en dierenartsen die ieder op hun eigen manier de boeren helpen op hun pad naar kringlooplandbouw. Voor consumenten – de grootste en belangrijkste groep - betekent het aansluiten dat zij steeds vaker kiezen voor plantaardig en voor lokale Nederlandse seizoenproducten. Op 22 juli doen de Caring Farmers een duidelijke oproep aan iedereen: ’Help mee de landbouw te vernieuwen, sluit je aan bij de kringloopbeweging’.


 
Stikstof, klimaat en biodiversiteit
Een versnelde beweging naar natuurinclusieve kringlooplandbouw is volgens Caring Farmers mogelijk en zou een oplossing bieden voor de stikstofcrisis, zou bijdragen aan het vertragen van klimaatverandering en de biodiversiteit verhogen. De Caring Farmers zijn als jonge beweging gesprekspartners van het ministerie van LNV maar wachten beleid niet af. Zo plantten zij afgelopen maart 50.000 bomen voor klimaat en biodiversiteit en zetten zij zich komend plantseizoen in voor 1 miljoen bomen en struiken met www.meerbomen.nu.

Voor meer informatie: www.caringfarmers.nl

Publicatiedatum: