Beschikbaar: Biologische Vitabella en de Nederlandse vlag

De oogst van aardappelen in Nederland is al weer even van start.  De eerste biologische aardappelen van Nederlandse grond zijn weer beschikbaar. Vitabella, een vastkokende smakelijke aardappel, welke eveneens geschikt is voor verwerking tot frites, puree en oven, is weer beschikbaar vanaf volgende week. Volgens Gerard Bovée van Plantera BV hebben de eerste en vroegste partijen  door een droge omgeving een wat mindere zetting meegekregen en zijn om die reden eerder klaar dan vorig jaar. "Zoals ieder voordeel een nadeel heeft, zien we bij deze vroege producten dit jaar ook iets meer een oppervlakkig schurftje. Gelukkig zeer oppervlakkig."

Ook binnen de biologische aardappel gaat de diversiteit steeds meer haar opgang maken. Zo beschikt Plantera ook over een combinatie van Rood-Blank-Paars aan aardappelen. Geschikt als gemengde verpakking, met als doel bereiding in de oven. De rood- en blankschillige rassen hebben een gele vleeskleur en de paarse heeft paars vlees. "De verpakkers kunnen hun  hart ophalen in Nederland en Frankrijk met Rood-Wit-Blauw en in Duitsland en België met Rood-Geel-Zwart. Laat het maar afhangen door welke bril je kijkt. Belangrijk te noemen, is dat de smaak van de 3 gebruikte rassen erg goed is."

Voor meer informatie:
Plantera BV
Gerard Bovée
Oosterringweg 7
8316 RW Marknesse
gbovee@plantera.nl
06 10 73 59 62
www.plantera.nl

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.