Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Idyl op 22 juli voor alle Provençaalse groenten en fruit 100% bio-gecertificeerd

De omschakeling naar biologische percelen, het verkrijgen van de biologische certificering voor één van haar teeltbedrijven, de lancering van een nieuwe eco-verpakking... Voor het Franse bedrijf Idyl staat 2020 in het teken van eco-verantwoordelijkheid en vele projecten in biologische tuinbouw.

Idyl Provence
In 2011 heeft een belangrijke strategische verschuiving voor Idyl plaatsgevonden met de ontwikkeling van een biologisch aanbod en de wens om samenwerkingsverbanden met lokale telers aan te gaan. Het doel: het opzetten van een Provençaalse biologische sector ten behoeve van consumenten, telers en het milieu.

Vanaf 2017 versnelt Idyl zijn ontwikkelingsstrategie in de biologische tuinbouw door de aankoop van een nieuw teeltbedrijf in La Crau de Châteaurenard in de Bouches-du-Rhône om zo snel mogelijk de nieuwe weg van de omschakeling in te slaan. Idyl Provence is geboren.

Idyl is aardig op weg om dit doel vorm te geven, aangezien momenteel 21% van het door het bedrijf op de markt gebrachte volumes bestaat uit bio-producten.

Na drie jaar van omschakeling is 2020 een belangrijk jaar voor het bedrijf: op 22 juli zijn alle groenten die door Idyl in de Provence worden geteeld, volledig bio-gecertificeerd. Een terecht hoogtepunt van het jaar.

Tegelijkertijd zet Idyl zijn expansie in de biologische teelt voort, door zijn in Marokko gelegen palmbos te betrekken bij de biologische omschakeling.

Een verpakking die de consument aanspreekt
Sinds het begin van het jaar heeft het biologische merk Tribu Ecolo een nieuwe verpakking, die gekenmerkt wordt door eenvoud, met minder kleur en minder inkt voor een meer natuurlijke uitstraling. De verpakking is dus beter aangepast aan de milieueisen en nieuwe regelgeving.

Consumenten waarderen de eenvoud van deze nieuwe verpakking, in lijn met eco-verantwoordelijke waarden. Tegelijkertijd heeft Idyl tijdens de gezondheidscrisis een gunstige ontwikkeling van de biologische consumptie ervaren. En zelfs tijdens de lockdown en daarna is dit nog steeds aan de gang. De volumes van biologische producten die op de markt worden gebracht, blijven aanzienlijk.

Idyl teelt en vermarkt diverse soorten tomaten, meloen, perzik, nectarine, courgette, aubergine, paprika, mandarijn, clementine, dadels, framboos en sla.

Voor meer informatie:

Idyl sas
1154 chemin du Barret
13160 Châteaurenard
Frankrijk
+33 4 90 24 20 00
www.idyl.fr

Publicatiedatum: