Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Florian Wolz, Franken-Gemüse Knoblauchsland:

"De omzet in onze onlineshop is vertienvoudigd tijdens de lockdown"

Aan het begin van de coronacrisis werd er gespeculeerd over de gevolgen die de pandemie zou hebben voor de onlinehandel in versproducten. In sommige AGF-bedrijven liep de onlinehandel niet direct van stapel, te meer omdat de AGF-handel duidelijk niet voorbereid was op de gevolgen van de coronapandemie en niet beschikte over de benodigde capaciteit. De sector speelde echter soepel in op de nieuwe situatie en de hausse aan onlinebestellingen van de afgelopen maanden was misschien ook precies datgene wat de onlinehandel nodig had om voet aan de grond te krijgen bij de Duitse consument.

Herhaalbestellingen
Franken-Gemüse Knoblauchsland heeft sinds enkele jaren een onlineshop. "Het coronavirus heeft als een bom toegeslagen en wij hebben onze online-omzet in de maanden van de lockdown ruim vertienvoudigd. Van ongeveer 100 bestellingen per maand bereikten wij een piek van 120 bestellingen in slechts één dag," zegt Florian Wolz. Intussen is de situatie weer enigszins genormaliseerd door de lockdownversoepelingen, maar het bedrijf heeft nieuwe vaste klanten aan deze spannende periode weten over te houden.


Florian Wolz van Franken-Gemüse Knoblauchsland

"Wij zijn zeer tevreden met de huidige ontwikkeling. Ook al zijn de orders nu wat gedaald, wij zien dat ruim 30 tot 40% van onze klanten herhaalbestellingen bij ons plaatst," meldt Wolz trots. "Dit brengt een beetje meer leven in dit onlineproject, dat voorheen zeer trage resultaten liet zien. Nu hebben wij de kans om te investeren en te experimenteren in deze bedrijfsactiviteit."

Smoothiebox
Een van deze experimenten is de geplande smoothiebox, die binnenkort aan het assortiment van de winkel zal worden toegevoegd. "Onze smoothiepakketten zijn een handige manier om thuis smoothies vers te maken. Wij leveren de benodigde groenten en fruit en zelfs kleine receptkaarten. Wij gebruiken voornamelijk regionale producten, van tomaten en aardbeien tot spinazie."

In de normale dagelijkse gang van zaken bij de telerscoöperatie merkt men weinig van de gevolgen van het virus. "In het algemeen gaat het seizoen tot nu toe goed. De oogst bij de telers is goed en ook de verkoop gaat goed. Door de hamsteraankopen in maart hadden onze klanten grotere hoeveelheden gereserveerd. Nu de verkoop weer normaal is, leidt dit tot een licht overschot. Dit zorgt op zijn beurt weer voor gunstige prijzen."

Het was voor Wolz vanaf het begin belangrijk om niet mee te gaan in de paniek onder de consumenten: "Er was sprake van schaarse hoeveelheden en hoge prijzen, maar uiteindelijk is dat allemaal niet zo gegaan. Al met al verliepen onze bedrijfsactiviteiten in zijn geheel steeds vrij vlot."

Verschuiving
"Er waren nog wel bepaalde weken van overaanbod, maar wij zien echter een lichte verschuiving: Gewoonlijk is de week na Pasen er een met een echte omzetdaling, maar dit was dit jaar niet het geval. We nemen aan dat dit komt omdat mensen niet op vakantie konden gaan en dus thuis inkopen deden."

Al met al normaliseert de situatie zich nu. Dat is aan de ene kant goed, maar het is ook een probleem: "Wij moeten de mensen er vaak aan herinneren dat zij zich aan de coronamaatregelen moeten houden. Hygiëneregels en sociale distantie zijn nog steeds belangrijk. Wij moeten waakzaam blijven en schandalen voor onze sector vermijden."

Voor meer informatie:
Florian Wolz
Franken-Gemüse Knoblauchsland eG
Raiffeisenstrasse 200
90427 Neurenberg
Duitsland
+49 911 934 830
[email protected]
www.franken-gemuese.de

Publicatiedatum: