Nieuw certificeringsprogramma voor Rainforest Alliance

Rainforest Alliance komt met een nieuw certificeringsprogramma. Het nieuwe programma, dat op 30 juni werd gepubliceerd, vervangt de bestaande Rainforest Alliance en UTZ-certificeringsprogramma’s vanaf medio 2021.

De internationale non-profitorganisatie verwacht dat ten minste twee miljoen boeren over de hele wereld het nieuwe certificeringsprogramma zullen gebruiken om betere gewassen te produceren, zich aan te passen aan klimaatverandering, hun productiviteit te verhogen en de kosten te verlagen.

Voor veel grote merken en bedrijven in de toeleveringsketen is het programma van belang om een gestage aanvoer van gecertificeerde ingrediënten te verkrijgen, om hun commitment aan verantwoord ondernemen te realiseren en om aan de stijgende consumentenverwachtingen voor duurzamere producten te voldoen.

Het nieuwe programma bestaat uit de Sustainable Agriculture Standard met vereisten voor boerderijen en toeleveringsketens, een nieuw waarborgingssysteem en een aantal tools om de voortgang naar duurzaamheidsdoelstellingen te meten. De twee jaren van onderzoek en ontwikkeling waarmee dit punt is bereikt, bouwen voort op 45 jaar aan gecombineerde certificeringservaring van de organisatie na de fusie van de Rainforest Alliance en UTZ in 2018.

In mei van dit jaar heeft de Rainforest Alliance ook haar nieuwe keurmerk gepresenteerd, dat vanaf 1 september 2020 kan worden gebruikt op productverpakkingen en promotiemateriaal. Het nieuwe keurmerk zal uiteindelijk het huidige Rainforest Alliance Certified™-keurmerk en het UTZ-label vervangen. 

Klik hier voor meer informatie over het nieuwe certificeringsprogramma.

Bron: Rainforest Alliance


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven