7% van de Belgische landbouwoppervlakte is bio

In 2019 is het succes van de biologische landbouw in België opnieuw onmiskenbaar. Alle indicatoren, met uitzondering van de varkensstapel, bevestigen dat de groei van de sector blijft aanhouden. Dat meldt Statbel.

Tussen 2018 en 2019 is het aantal biologische landbouwbedrijven met 5,4% gestegen, wat overeenkomt met een stijging van het aantal omgeschakelde en in omschakeling zijnde oppervlaktes van 4,6%. De biologische landbouw is nu goed voor 6,9% van de gebruikte landbouwoppervlakte.

90,7% van de oppervlakte die voor dit soort landbouw wordt gebruikt, bevindt zich in Wallonië. In het noorden van het land is de marge voor een stijging dus het grootst. Zo is de biologische varkensstapel in Vlaanderen in één jaar tijd met 24,9% aangegroeid. In dezelfde periode is de biologische varkensstapel in Wallonië met 12,9% gedaald, wat de lichte daling van 0,3% op nationaal niveau verklaart. 41,7% van de Belgische biologische varkensstapel bevindt zich nu in Vlaanderen.

Ten slotte wint zowel in het noorden als in het zuiden van het land de biologische pluimveehouderij nog steeds aan belang: +13,2% in Vlaanderen en +11,4% in Wallonië.

Bron: Statbel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven