Caroselli en Barattieri komkommers verdringen gewone komkommer van de markt

"Sinds ongeveer twee maanden breng ik biologische komkommers op de markt, maar ik moet zeggen dat dit product niet succesvol bleek te zijn door de komst van andere soortgelijke cultivars, zoals Carousel, die zeker meer gewaardeerd wordt op de markt, omdat het beter verteerbaar is", aldus een agrarische ondernemer uit de provincie Matera (Basilicata).

"Er is geen interesse meer in komkommers ondanks dat het een zeer productieve plant is. Alleen al in de afgelopen week zijn er drie pallets onverkocht gebleven op de groenten- en fruitmarkten van Bari en Taranto. In de afgelopen twee seizoenen heb ik twee pogingen gedaan om de teelt op peil te houden en ook om te begrijpen of de commerciële trend zou kunnen veranderen, maar beide hebben negatieve resultaten opgeleverd."

"Bij de eerste poging stelde ik het verplanten uit, zodat ik vanaf september kon oogsten. Bij de tweede poging had ik een goede start en was ik in staat om de markten vanaf april te bereiken. Maar het mocht in beide gevallen niet baten."

"In de loop der jaren heb ik gemerkt dat er steeds minder vraag is naar komkommers in tegenstelling tot de rassen Carosello en Barattiere, die ik teel en verkoop voor 0,70-0,80 euro/kg vergeleken met 0,40-0,45 voor standaard komkommers. Volgend jaar ben ik van plan om heel mijn areaal toe te wijzen aan de meest winstgevende producten door de teelt ook tijdens de wintermaanden te plannen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven