Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het Ecuadoraanse FruitCo is een nieuwe speler op de bio-exotenmarkt

In Ecuador is er sinds kort een nieuwe speler op de markt van biologische exoten: FruitCo, een merk voor gedroogd passievrucht, maar binnenkort ook voor ander tropisch fruit en meerdere producten.

Het gevriesdroogde passiefruit dat voor allerlei recepten kan worden gebruikt, zoals sauzen, cocktails, sappen, saladedressings enz., heeft veel kans het goed te doen op de Europese exotische fruitmarkt, omdat het poeder van de passievrucht door het vriesdroogproces alle voedingskenmerken, kleur en aroma behoudt.

La Chaguana, de bio-plantage van FruitCo, ligt in de noordelijke Ecuadoraanse provincie Esmeraldas. In het vochtige en warme klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 30 °C groeit het tropisch fruit bijzonder goed.

FruitCo presenteert zijn passievrucht met een zoete smaak die alleen kan worden bereikt door de biologische teelt. Het fruit haalt vlot de 13 à 14 graden brix. Fruitco brengt de gele variant (Passiflora edulis flavicarpa) op de markt, waarvan in het laboratorium is bewezen dat deze meer dan twee keer zoveel appelzuur levert als de paarse variant. Appelzuur speelt een rol in de vorming van ATP, de energiebron voor lichamelijke activiteit. De gele variëteit biedt veel voordelen, zowel voor de verwerkende industrie als voor thuisconsumptie.

Voor meer informatie:
FruitCo
Tel.: +593 998 044 793
[email protected]
www.facebook.com/tropical.fruits.ecuador

Publicatiedatum: