Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwsgierige bio-teler gezocht

Tholen - Trompet courgette, paarse peultjes en rood-geelgevlamde bieten. In de moestuin van Anneke Ammerlaan groeit alles behalve doorsnee gewassen. Ze teelt dan ook met zaden van de Amerikaanse Cornell University. "Ik heb nog nooit zulke mooie peultjes gehad." 

Nu nog als proef, maar het is de bedoeling dat deze bijzondere gewassen binnenkort op grotere schaal geteeld gaan worden. Enkele horecaleveranciers hebben hun interesse al kenbaar gemaakt. Nu nog op zoek naar een teler. "De teler moet vooral nieuwsgierig zijn", aldus Anneke, "en het leuk vinden om te experimenteren met nieuwe gewassen."

Paarse peultjes en geel-rood gevlamde biet.

Vorig jaar testte Anneke vijf gewassen, inmiddels zijn het er zeven, waaronder een kleine flespompoen, een squash die zowel lijkt op een pompoen als op een courgette en mini-komkommers.

Anneke legt uit dat deze gewassen behalve in de Verenigde Staten ook op een paar andere plekken in de wereld geteeld worden, maar in Europa nog nauwelijks. "Het doel is om de gewassen te laten gedijen in verschillende klimaten. Juist in de biologische markt is er interesse in dit soort gewassen die net even anders zijn."

Geïnteresseerde biologische telers kunnen contact opnemen met Anneke. "Wie nu langskomt kan de paarse peultjes proeven. Straks komen de bieten en pompoenen."

Voor meer informatie:
Anneke Ammerlaan
Ammerlaan & Mosch Vision on Food
(+) 31 294 253776
[email protected]
www.visiononfood.nl