LVÖ: afzet van bio-aardappelen duidelijk gestegen

Beierse bio-aardappelen: voldoende aanbod

Op biohof Lex in het Beierse Bockhorn deelde de 'Landesvereinigung für den ökologischen Landbau' (LVÖ) in het kader van een persgesprek mee dat de afzet van bio-producten in de afgelopen maanden duidelijk is gestegen. De markt voor bio-aardappelen is in de afgelopen vijf jaar gegroeid en het leveren aan de handel kon jaarlijks door middel van aardappelen uit bewaring verlengd worden. Bovendien zijn er nieuwe bio-telers bijgekomen op de aardappelenmarkt, zodat de afnemers van voldoende bio-aardappelen uit Bayern kunnen worden voorzien.

Momenteel concentreert de aardappelafzet zich op de discounters en de retail. Daarnaast spelen de natuurvoedingshandel, directe verkoop en de horeca en grootverbruikers een rol. Terwijl de vraag door corona enorm steeg, is die onlangs weer compleet ingestort. Daarom zetten de bio-telerscoöperaties voortaan in op de systeemgastronomie, kantines en grootverbruikers, evenals de uitbreiding van verwerkte aardappelproducten, om zo vraag te genereren voor nieuwe aardappeltelers die geïnteresseerd zijn in de overstap op biologische teelt. 

Bron: LVÖ


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.