Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Financieringsstimulans voor Australische bio-teelt

Vier biologische groente- en fruitteeltbedrijven zijn de begunstigden van bijna een miljoen euro aan subsidies en renteloze leningen, dankzij het Woolworths Organic Growth Fund, dat hen in staat zal stellen om de teeltsystemen te upgraden en uitbreidingsplannen te ontwikkelen:

Gingin Organics, Neergabby: is eigendom van en wordt geëxploiteerd door Lynda en Noel Harding en is de eerste West-Australische begunstigde. Het bedrijf teelt een scala aan biologische en seizoensgebonden groenten zoals broccoli, wortelen en bloemkool. De Hardings zullen de € 177.000 subsidie gebruiken om zes hectare nieuwe biologische tuinbouwgrond te ontwikkelen en om hun opslagruimte te upgraden.

Biofarms Australië, Forth wordt gerund door de broers Chris, Mark en David Benson. Ze telen een divers scala aan gecertificeerde bio-groenten zoals broccoli, bieten en pompoen. De Tasmaanse telers zullen een renteloze lening van € 444.000 van het fonds gebruiken om nieuwe machines en apparatuur aan te schaffen en irrigatiesystemen op het 300 hectare grote tuinbouwbedrijf te verbeteren.

N&A Groep, Batlow ligt op de zuidwestelijke hellingen van New South Wales, levert sinds 1956 aan Woolworths als conventionele leverancier en heeft besloten om in 2015 te diversifiëren naar bio-producten als antwoord op de toenemende vraag. Het bedrijf zal een renteloze lening van € 133.000 gebruiken voor de financiering van beschermde teelten op zijn Ardrossan Orchards in Batlow.

Paringi Farms, Paringi de Kazzi familie bestaat uit derde generatie telers. Ze zijn eigenaar van Paringi Farms, die een renteloze lening van € 151.000 zal gebruiken om de elektriciteitsvoorziening om te zetten in hernieuwbare energie en om te investeren in nieuwe verpakkingsmachines. Het bedrijf gebruikt verschillende teeltpraktijken, waaronder kas-, schaduwnet- en veldteelt om bio-groenten zoals paprika's, courgettes en tomaten te telen.

Voor het volledige artikel, dat is opgenomen in het tijdschrift Vegetables Australia - Winter 2020, klik hier.

Publicatiedatum: