Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Charly's op zoek naar bio-groenten die tussen wal en schip dreigen te raken

"Nieuwe lijn geeft boeren een gezicht en gaat derving tegen"

Om Charly's uit te bereiden en nog meer positieve impact te maken, is onderneemster Charlotte Zum Vörde Sive Vörding een nieuwe project gestart. Charlotte: "Momenteel werk ik voor onze biologische plantaardige Charly's (kaas) met een Fairtrade boerencoöperatie in Burkina Faso, waarvan we de reststromen cashewnoten gebruiken. Als aanvulling komt er een nieuwe lijn met producten om ook de boeren en tuinders in Nederland een gezicht te geven en derving tegen te gaan."

Daarom is Charlotte op zoek naar biologische boeren met bijvoorbeeld rode bieten of pompoen, die anders als derving worden beschouwd of als biomassa worden verwerkt. "Naast dat we betalen voor de producten, willen we de consument kennis laten maken met het harde werk wat achter de producten schuilgaat en wat je nog kunt doen met niet perfecte groente. Het is dus op dit moment nog een relatief klein project, maar wordt zeker voor de boeren ook van grote waarde."

Voor meer informatie:

Charlotte Zum Vörde Sive Vörding
06 28176601
info@charlysallisfair.nl 
www.charlysallisfair.nl 

Publicatiedatum: