Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Wij spreken altijd over de gouden driehoek: boer-specialist-nutritionist"

Eigen bio-productielijn opent nieuwe deuren

Tholen - Op 10 oktober heeft veevoederproducent De Valk Wekerom de eigen biologische productielijn in gebruik genomen. Directeur Michael Mackaay noemde deze productielijn een schot in de roos. Verkoopleider Eduard Hettinga beaamt dit: "We hebben sindsdien al 22 nieuwe bio-klanten mogen verwelkomen. Zij zijn actief in alle sectoren: pluimvee, varkens en herkauwers."

Eerste vracht biologisch voer uit Meppel.

Hij geeft aan dat de bio-productielijn het antwoord van de coöperatie is op de sterk groeiende vraag naar biologische veevoeders. "Dit maakte in 2017 al een goede groei door en in 2018 zagen we de vraag zelfs met 30% toenemen. Daarom besloten we de mogelijkheden te verkennen om hier zelf mee aan de slag te gaan."

De coöperatie beschikt over ruime ervaring op het gebied van biologisch voer, aangezien dit al sinds 2001 in haar assortiment zit. De productie van bio-voer werd echter altijd uitbesteed. Het hebben van een eigen bio-productielijn en door de strategische samenwerking met AR hebben we de beschikking over 2 moderne gespecialiseerde bio-fabrieken, dit biedt volgens hem de nodige voordelen: "Wij staan voor kwalitatief hoogstaande voeders, korte lijnen en dichtbij de klant. Nu we onze eigen productiefaciliteit hebben, kunnen we nog beter aan deze kernwaarden voldoen."

Gouden driehoek
De Valk Wekerom heeft het hele proces nu zelf in handen. "De productie, zijn gespecialiseerd in nutritie en we beschikken over specialisten en eigen chauffeurs. Hiermee kunnen we dus echt maatwerk leveren. Wij spreken altijd over de gouden driehoek: boer-specialist-nutritionist. Tussen hen is heel veel overleg en dit komt het technische resultaat en daarmee het saldo voor de boer alleen maar ten goede."

De opening van de fabriek. 

Kerngebied: Gelderse Vallei en Noordoost Nederland
Eduard spreekt over een unieke fabriek. Naast de vestiging in Lunteren wordt in Meppel namelijk al sinds 2011 regulier veevoeder geproduceerd en de nieuwe biologische productielijn is strikt hiervan gescheiden. Het gaat dus om twee volledig van elkaar gescheiden veevoederfabrieken onder één dak. "Dit is de noordelijkste biologische veevoederfabriek van Nederland. Ons kerngebied is de Gelderse Vallei en Noordoost Nederland. In dit kerngebied zien we nog volop kansen."

Bio-beurs
De Valk Wekerom stond afgelopen januari voor het eerst op de Bio-beurs in Zwolle. "We vonden het een heel interessante beurs. We hebben een mooie mix tussen boeren, periferie en consumenten gesproken daar. Binnen onze coöperatie waarderen we de sterke verbinding die deze beurs met de agrarische sector heeft." Eduard verwacht dat De Valk Wekerom ook tijdens de komende editie van de beurs van de partij zal zijn. “Dan vertellen we graag meer over onze coöperatie en wat wij te bieden hebben."

Voor meer informatie:

Eduard Hettinga
De Valk Wekerom
Hoge Valkseweg 58
6741 GN Lunteren
0318 461141
06 11800642
[email protected]  
www.dvw.nl