Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe adviseur biologische regelgeving

Sinds 1 juni, iets later dan gepland, is Berdi Doornebosch gestart als zelfstandig adviseur biologische regelgeving. Berdi heeft 4 jaar bij Skal Biocontrole gewerkt als specialist toezicht & ontwikkeling. Daarnaast heeft ze ook ervaring met de certificering van biologische landbouw buiten de EU.

Berdi Doornebosch

“Als specialist toezicht & ontwikkeling bij Skal houd je je bezig met allerlei zaken die buiten het ‘standaard’ certificeringsproces vallen. Hierbij kan je denken aan thematisch toezicht, onderzoek naar herkomst van residuen aangetroffen op biologische producten, afhandelen van kritieke afwijkingen, ontwikkelen van nieuwe soorten toezicht etc. Hierdoor heb ik een goede kennis van de biologische regelgeving en het toezicht hierop.”

Mogelijkheden
Berdi helpt startende bedrijven bij het omschakelen en het voorbereiden van het toelatingsonderzoek, kan een pre-audit uitvoeren en start in het najaar met een online cursus over de nieuwe biologische regelgeving. Met haar brede kennis van de biologische regelgeving en het toezicht door Skal kan ze helpen met allerlei vraagstukken rondom de biologische certificering.

“Biologisch ondernemers hebben vaak goede en vernieuwende ideeën maar vinden het moeilijk om de biologische regelgeving toe te passen op hun eigen situatie. De wetteksten zijn behoorlijk taai en het is een behoorlijke uitdaging om de relevante punten eruit te halen als ondernemer. Ik denk graag mee met de ondernemer en kijk naar de mogelijkheden in plaats van naar de onmogelijkheden.”

Werk aan de winkel
Waarom Berdi juist nu gestart is als zelfstandig adviseur? “Vorig jaar heb ik een deskresearch uitgevoerd voor een opdrachtgever waarbij ik de duurzaamheidsprestaties van de tuinbouwsectoren van twee landen met elkaar vergeleek op basis van criteria vastgelegd in keurmerken en wetgeving. Een interessante en leuke opdracht, waardoor ik me ben gaan oriënteren op de mogelijkheden om als zelfstandige aan de slag te gaan. Door de Corona-maatregelen is de start van mijn eigen bedrijf uitgesteld, maar ik verwacht dat er nog steeds behoefte is aan deze specifieke expertise. Per 1 januari 2021 (of 1 januari 2022) wordt de nieuwe biologische regelgeving 2020/848 van kracht en de EU-commissie wil de groei van de biologische landbouw fors gaan stimuleren onder de Farm to Fork strategie.
Genoeg werk aan de winkel dus!”

Voor meer informatie:
Doornebosch Advies
Berdi Doornebosch
[email protected] 
www.doornebosch.info

Publicatiedatum: