Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
DeliSouth start samenwerking met Herbes de la Conca

"Micro-plasticvrije producten en plantaardige eiwitten helpen CO2-voetafdruk te minimaliseren"

Al in 2012 onderzocht Armand Folch van Herbes de la Conca tijdens zijn studie hoe de milieueffecten voor, tijdens én na het productieproces in de voedingsindustrie geminimaliseerd kunnen worden. Hij kwam tot de conclusie dat de sleutel ligt in het analyseren van de levenscyclus van een product. Er wordt gekeken hoe milieuvriendelijke producten ontwikkeld, geproduceerd en vervoerd worden om zo de ecologische voetafdruk van de consument te verminderen. 

Om de CO2 impact te meten wordt gebruik gemaakt van industrie standaarden en indicatoren zoals ingrediënten of verpakkingsmateriaal. ‘’Een consument kan bijvoorbeeld zijn ecologische voetafdruk verminderen door producten te kopen die plantaardige eiwitten bevatten in plaats van dierlijke eiwitten’’. Armand voegt daar aan toe: ‘’Per kilo varkenspaté wordt ongeveer 8,5 kg CO2 uitgestoten terwijl dit voor dezelfde paté met plantaardig eiwit slechts 1 kg CO2 is. We willen de milieu-impact van onze producten verminderen door alle aspecten in het proces te analyseren." 

Ook op het gebied van micro-plasticvrije producten maakt Herbes de la Conca een toonaangevend verschil. ‘’Elk jaar wordt er zo’n 8 miljoen ton plastic in de oceaan gedumpt met als resultaat dat 90% van het aangeboden zeezout microplastic bevat’’. Het zout van Herbes de la Conca wordt op natuurlijke wijze gewonnen uit een zoutbron in de buurt van Alicante die haar oorsprong vindt in de Trias periode (250M jaar geleden) toen microplastic nog niet bestond. De verpakking van Herbes de la Conca is daarnaast gemaakt van Natureflex, een 100% composteerbare verpakking dat het milieu niet belast. 

Recentelijk is Herbes de la Conca gaan samenwerken met DeliSouth, een jonge ondernemer die bijzondere, biologische producten importeert. "Samen met DeliSouth hebben we gekeken naar het huidige aanbod producten. Al snel bleek dat onze producten goed passen binnen het assortiment en onderscheidend zijn ten opzichte van de huidige aanbieders. In Spanje reageren consumenten al erg positief en ik weet zeker dat dit in Nederland ook het geval zal zijn.’’ aldus Armand. 

Voor DeliSouth is de samenwerking met Herbes de la Conca een mooie stap vooruit. "Alleen biologisch is voor een product niet meer voldoende om aan de behoeften van de consument te voldoen’’ vertelt Frank Tillemans van DeliSouth. "We willen met onze producten veel breder inzetten en een bijdrage leveren aan de keuze voor vegan, milieuvriendelijke en duurzame producten met een aantrekkelijke uitstraling’’.

De producten van Herbes de la Conca zijn al bij diverse natuurwinkels en speciaalzaken in Nederland en België verkrijgbaar.

Voor meer informatie
Frank Tillemans
DeliSouth
Contactweg 47
1014 AN Amsterdam
[email protected] 
www.delisouth.nl

Publicatiedatum: