Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Voor deelnemende boeren ook een eye opener"

Gerard Mul neemt twitteraccount Boerburgertweet deze week over

Tholen - Bio-melkveehouder Gerard Mul beheert deze week het account van @Boerburgertweet op twitter. In korte tijd kunnen volgers veel over Boerderij Boterhuys in de Boterhuispolder ten noorden van Leiden te weten komen. Boerderij Boterhuys is een biologisch melkveebedrijf. Daarnaast worden er schapen gehouden en is er een boerderijwinkel. Naast de productie van zuivel en ijs doen ze ook aan weidevogel- en natuurbeheer.

Gerard vertelde vanmorgen vanaf de tractor dat hij zelf contact op heeft genomen met Caroline van der Plas, initiatiefneemster van Boerburgertweet. "Ik zag haar oproep aan boeren om mee te doen aan een nieuwe reeks op Boerburgertweet en besloot hierop te reageren. Ik vind dit een erg goed initiatief en ik zie het als weer een kans om de burger met het boerenbestaan en alles wat hier bij komt kijken in aanraking te laten komen. Dit is een mooie manier om wat meer begrip voor ons als boer te creëren. En aan de andere kant is het voor de deelnemende boeren hier en daar ook een eye opener, vanwege de interessante vragen die gesteld worden." 

Met drone zoeken naar weidevogels
Zijn wekker ging vanmorgen om 4:15 uur. Dit was voor een speciale reden, zo geeft Gerard op twitter aan: "Ik was er zo uit, want we gaan naar weidevogels zoeken met een speciale drone. De drone heeft een warmtecamera dus we moeten klaar zijn voordat de zon alles heeft opgewarmd." Het resultaat van de zoektocht: er zijn 4 'gezinnetjes' weidevogels gevonden. Gerard: "Dit geeft mij voldoende informatie om het maaien een week uit te stellen."

Boerderij Boterhuys is deelnemer van de Nationale Proeftuin Precisielandbouw. Hierbij worden precisielandbouwtechnieken in de praktijk getest om ze breder toepasbaar te maken en bekender onder de agrariërs. De drone is beschikbaar gesteld voor 4D precisie natuurbeheer.

Verbredingsplannen
Gerard runt sinds vorig jaar Boerderij Boterhuys. Daarvoor was hij jarenlang actief op Hoeve Sonneclaer. De plannen met verbreding pasten op lange termijn niet bij de plannen van de verpachter van Hoeve Sonneclaer. Het bedrijf van de schoonouders van Gerard stond al drie jaar leeg en is niet geschikt voor schaalvergroting, maar wel voor de verbredingsplannen die hij heeft. Vandaar dat Gerard en zijn vrouw besloten te verhuizen van Drenthe naar Zuid-Holland.

Voor meer informatie: [email protected] en www.boerderijboterhuys.nl