Servië exporteerde in 2019 voor € 30 mln bio AGF

De waarde van de export van biologische producten vanuit Servië bedroeg in 2019 29,7 miljoen euro, een stijging van 2,3 miljoen euro ten opzichte van 2018, zo maakte de Servische vereniging voor biologische producten bekend. Volgens de gegevens van de douane zijn er vorig jaar 13.284 ton biologische producten uit Servië geëxporteerd, waarvan het grootste deel uit fruit en bewerkte fruitproducten bestaat, die goed waren voor 28,7 miljoen euro.

Serbia Organica zegt dat de trend van steeds betere exportresultaten zich heeft voortgezet en dat de waarde van de export in vier jaar tijd met meer dan 11 miljoen euro is gestegen. De meeste biologische producten worden naar de EU-landen geëxporteerd en meer dan een derde van de totale export in 2019 ging naar de Duitse markt. Andere belangrijke exportbestemmingen zijn Nederland, Frankrijk, Italië, Polen, de VS, Oostenrijk en België. "Diepgevroren frambozen bleven in 2019 aan de top als het gaat om de hoeveelheden en de waarde van de export, gevolgd door appelconcentraat, diepgevroren bramen en zure kersen," specificeerde de organisatie.

Bron: Agroberichtenbuitenland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.