Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw van Zuiver Zuivel: XO kaas

Het biodynamische merk Zuiver Zuivel staat bekend om haar Demeter Gouda kazen van verschillende leeftijden en kruidenkazen. Nieuw in het assortiment van Zuiver Zuivel is XO (extra oude) kaas. De kaas is rondom in een zwart etiket verpakt, wat de kaas een exclusief uiterlijk geeft. Met zijn heerlijke en intense smaak is deze kaas perfect voor op een kaas- of borrelplankje.

Natuurlijkgerijpte kaas
De XO kaas van Zuiver Zuivel heeft alle tijd gekregen om zijn uitgesproken smaak te ontwikkelen. Deze kaas krijgt namelijk minimaal 12 maanden de tijd om op natuurlijke wijze te rijpen op houten planken, waardoor het vochtgehalte in de kaas daalt en de smaak zich ontwikkelt. Aan gangbare “oude” kaas worden vaak zuursel toegevoegd waarmee de rijping van de kaas wordt versneld, en waarmee kaas na 3-4 maanden al als “oude” kaas verkocht kan worden.

Zuivere kaas
De kazen van Zuiver Zuivel zijn lactosevrij, want tijdens het rijpingsproces zet de lactose in de melk zich om in melkzuur. Bij de bereiding wordt uiteraard geen nitraat aan de kaas toegevoegd. Nitraat wordt vaak aan gangbare kaas toegevoegd om de boterzuurbacteriën te remmen. In de kaaskorst worden geen schimmelremmende stoffen toegevoegd. De kaas bevat geen chemische kleur-, geur- of smaakstoffen. De kazen van Zuiver Zuivel zijn vegetarisch gestremd, dus geschikt voor vegetariërs.

Vogelvriendelijke kaas
Door hun werkwijze zorgen alle biodynamische boeren voor meer biodiversiteit. Daar bovenop voldoen de Zuiver Zuivel-boeren aan de strenge criteria voor boerenlandvogels, die zijn opgesteld door Vogelbescherming Nederland. Zuiver Zuivel kaas staat nummer 1 in de Vogelvriendelijke wijzer van Vogelbescherming Nederland.

Een stap verder
Zuiver Zuivel Demeter kaas wordt gemaakt met de biodynamische melk van 25 biodynamische veehouders. Zuiver Zuivel is 100% biodynamische kwaliteitszuivel met het Demeter keurmerk. Demeter staat voor vitale voeding uit een vruchtbare aarde, die bijdraagt aan de gezondheid van mens en planeet. Er wordt gestreefd naar meer integriteit voor het dier, meer biodiversiteit, meer kringloop en meer vitaliteit.

Voor meer informatie: www.zuiverzuivel.nl

Publicatiedatum: