Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
BioNoord verhuisd naar groter pand in Marum

"We konden onze kont er niet meer keren"

Tholen - Biologische groothandel BioNoord is het afgelopen weekend naar een nieuw pand in Marum verhuisd. "We hebben nu de beschikking over zo'n 2600 vierkante meter aan ruimte. Qua totale vloeroppervlakte is dit 4 keer zo groot dan in Leek en de koelcel is zelfs 5 keer zo groot. Hier hebben we dus alle ruimte om verder te groeien en nieuwe activiteiten te ontplooien, bijvoorbeeld op het gebied van transport", vertelt Lammert Hazeloop, één van de vijf vennoten van de groothandel in biologische verswaren in Noord Nederland.

BioNoord is eind 2017 gestart door oud-medewerkers van de Zaai-Ster toen dit bedrijf door Udea werd overgenomen. Vooral het laatste jaar is het hard gegaan met de groothandel. Lammert: "Wij waren zelf eerlijk gezegd ook verbaasd dat deze verhuizing nu al noodzakelijk was. Officieel huurden we ons oude pand in Leek nog tot december, maar we konden onze kont er niet meer keren. Om nieuwe voorraad neer te kunnen zetten, moesten we steeds eerst de oude spullen er uit halen. Dat leverde zoveel onnodig extra werk op."

Amper zes weken geleden zocht BioNoord weer contact met de verhuurder van het pand in Marum. De verhuizing is dus snel rond gekomen. Lammert geeft aan dat de verhuizing zelf voorspoedig verlopen is. "We zijn goed geholpen door ons personeel en onze families, vrienden en kennissen. In totaal waren we zaterdag wel met zo'n 30 man bezig in Marum en Leek. Het nieuwe pand is ruim genoeg om ons aan de huidige maatregelen te kunnen houden." Naast BioNoord is ook Koolen Champignons in het pand gevestigd. "Zij kunnen hun biologisch champignons nu dus ultrasnel aan ons leveren. De champignons hoeven maar een paar meter af te leggen voordat ze door ons worden verspreid.""Huidige wagens kunnen nog meer routes rijden"
BioNoord heeft aan de Haarsterweg ook de beschikking over twee laaddocks. De biologische groothandel verzorgt ook veel transport voor Odin (voormalig De Nieuwe Band) uit Marum. "We nemen vaak de rolcontainers van hen mee aangezien we vaak naar dezelfde afnemers gaan. Het is zonde om dubbel te rijden, we willen de aarde zo min mogelijk belasten. Wij garanderen hierbij dat in onze vrachtauto's alleen maar biologische producten vervoerd worden." Lammert verwacht dat ze in de toekomst wel meer vrachtwagens nodig zullen hebben. "Zover is het echter nog niet. Onze huidige wagens kunnen nog meer routes rijden."

'Gouwe ouwe' telers
BioNoord focust zich qua leveringen en herkomst van de producten op het Noorden van ons land. "Ons speerpunt is: zoveel mogelijk uit het Noorden. Er zit nog veel potentie hier. We werken samen met lokale telers en boeren. Onlangs zijn we nog de samenwerking aangegaan met een teler van zoete bataat. Wel zijn er de laatste tijd helaas weinig nieuwe bio-telers en -boeren bij gekomen in het Noorden van ons land. Omdat hier weinig beweging in zit, koesteren we onze goede samenwerking met de 'gouwe ouwe' telers en boeren extra."

Coronadrukte
Lammert erkent dat BioNoord het in deze coronatijd aanzienlijk drukker heeft gekregen. "We hebben het de afgelopen tijd enorm druk gehad. Iedereen sloeg net na de uitbraak van het virus aan het hamsteren. Toen was het haast niet te doen, maar durfden we ook niet zomaar mensen aan te nemen. Inmiddels is het team met een man of 5 uitgebreid en loopt het nog steeds goed door."

Voor meer informatie:

Lammert Hazeloop
BioNoord
Haarsterweg 47-B
9363 VC Marum
0851 301670
[email protected]  
www.bionoord.nl