"Kabinet heeft nog geen positie ingenomen over akkoord tussen Europese Unie en Mercosur"

De teksten van het Associatieakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen worden momenteel juridisch geschoond en vertaald. De verwachting is dat deze later dit jaar beschikbaar zullen komen en niet voor november 2020 aan de Europese Raad zullen worden voorgelegd. Het kabinet zal geen standpunt innemen voordat de daartoe benodigde stukken beschikbaar zijn. Dat schrijft minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking aan de Tweede Kamer.

Het kabinet heeft nog geen positie ingenomen over het voorgenomen associatieakkoord tussen de Europese Unie en de Mercosur-landen en kan de steun dus ook niet intrekken, stelt Kaag. Het kabinet zal de balans opmaken van de voor- en nadelen van dit associatieakkoord als alle daartoe noodzakelijke stukken beschikbaar zijn, zoals de teksten van de akkoorden en de tariefcontingenten. De uitkomsten van de Sustainability Impact Assessment en het lopende onderzoek naar aanleiding van een eerder aangenomen motie van de Tweede Kamer zullen daarbij ook worden meegenomen.

bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.