Organic Growth Fund

Financieringsstimulans voor biologische teelt in Australië

Vier biologische bedrijven in de groenten- en fruitteelt profiteren van een miljoen Australische dollar aan subsidies en renteloze leningen waarmee ze hun teeltsystemen kunnen verbeteren en uitbreidingsplannen kunnen ontwikkelen, zodat ze ook in de toekomst duurzaam kunnen blijven.

Woolworths heeft in de tweede ronde van het Woolworths Organic Growth Fund $1 miljoen (ruim 618.000 euro) aan subsidies en rentevrije leningen toegekend aan vier biologische tuinbouwbedrijven in Australië.

Het fonds van 30 miljoen dollar (ruim 18.551.000 euro) werd opgericht in 2018 en heeft zich verbonden aan een vijfjarig partnerschap met de Heritage Bank om de Australische telers te helpen voldoen aan de toenemende vraag van de consument naar biologisch geteelde groenten en fruit.

De vier succesvolle ontvangers in de tweede financieringsronde - Gingin Organics, N&A Group, Biofarms Australia en Pairingi Farms - verbouwen een breed scala aan groenten- en fruitvariëteiten op teeltbedrijven in West-Australië, New South Wales en Tasmanië.

"We zijn er trots op dat we de uitbreidingsplannen van ondernemende telers in heel Australië steunen via ons Organic Growth Fund," zegt Paul Turner van Woolworths. "We zien een dubbelcijferige groei in de vraag van klanten naar biologische groenten en fruit en we geloven dat deze trend zich de komende jaren alleen maar zal doorzetten."

"We zijn vooral geïnteresseerd in het werken met conventionele telers die op zoek zijn naar diversificatie van gewassen en omschakeling naar biologische teelt."

Klik hier voor het volledige artikel (Engels).


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.