Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organic Growth Fund

Financieringsstimulans voor biologische teelt in Australië

Vier biologische bedrijven in de groenten- en fruitteelt profiteren van een miljoen Australische dollar aan subsidies en renteloze leningen waarmee ze hun teeltsystemen kunnen verbeteren en uitbreidingsplannen kunnen ontwikkelen, zodat ze ook in de toekomst duurzaam kunnen blijven.

Woolworths heeft in de tweede ronde van het Woolworths Organic Growth Fund $1 miljoen (ruim 618.000 euro) aan subsidies en rentevrije leningen toegekend aan vier biologische tuinbouwbedrijven in Australië.

Het fonds van 30 miljoen dollar (ruim 18.551.000 euro) werd opgericht in 2018 en heeft zich verbonden aan een vijfjarig partnerschap met de Heritage Bank om de Australische telers te helpen voldoen aan de toenemende vraag van de consument naar biologisch geteelde groenten en fruit.

De vier succesvolle ontvangers in de tweede financieringsronde - Gingin Organics, N&A Group, Biofarms Australia en Pairingi Farms - verbouwen een breed scala aan groenten- en fruitvariëteiten op teeltbedrijven in West-Australië, New South Wales en Tasmanië.

"We zijn er trots op dat we de uitbreidingsplannen van ondernemende telers in heel Australië steunen via ons Organic Growth Fund," zegt Paul Turner van Woolworths. "We zien een dubbelcijferige groei in de vraag van klanten naar biologische groenten en fruit en we geloven dat deze trend zich de komende jaren alleen maar zal doorzetten."

"We zijn vooral geïnteresseerd in het werken met conventionele telers die op zoek zijn naar diversificatie van gewassen en omschakeling naar biologische teelt."

Klik hier voor het volledige artikel (Engels).

Publicatiedatum: