Bio-melkveehouderij scoort hoog met milieuresultaten

Voor het eerst is er zicht op de gerealiseerde milieu-resultaten van biologische melkveebedrijven. Met dank en inzet van studiegroep deelnemers van Noord Nederland, die de Kringloopwijzer hebben opgesteld en naar Ekopart gestuurd, is er een goede analyse mogelijk. De gerealiseerde resultaten zijn vergeleken met de resultaten van de Koeien & Kansen-bedrijven en die van een groep van 170 gangbare bedrijven van Vruchtbare kringloop Overijssel (2018). Ook is gekeken naar de thans gehanteerde doel- dan wel streefwaarde van verschillende kengetallen van milieu- en maatschappelijke resultaten.

In onderstaande grafieken kunt u aflezen dat het Stikstof-overschot per hectare, de Ammoniak(NH3)-uitstoot per hectare en de Broeikasuitstoot (CO2-eq) per hectare op biologische melkveebedrijven lager zijn dan die van de reguliere collega’s. Ook blijven ze ruim onder de doel- streeft waarden. Dit heeft alles te maken met de integrale aanpak binnen de bedrijfsvoering en het extensieve karakter ervan.

Het gehele artikel is te lezen in Ekoland 5-2020.

Voor meer informatie: 

Kees Water
Ekopart
Westerkerkweg 81
1606 BB Venhuizen
06 26518701
keeswater@ekopart.nl 
www.ekopart.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.