Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

'Geen standaard spectrum' voor opkweek bio-koolplanten

Tholen - Van eerste klant en project voor school tot LED boven de kool, zo valt te lezen op de taart die Wessel van Paassen van Green Simplicity gisteren overhandigde aan Mike Gitzels van Plantenkwekerij Gitzels.

De koolplantenkweker bouwt momenteel nieuw en krijgt in de kas LED-belichting met een special spectrum om de biologische koolplanten, waarmee Gitzels sinds twee jaar gestart, extra kracht mee te geven in de opkweek.

"Gitzels was onze eerste klant", vertelt Wessel. "Aan hen leverden wij onze eerste klimaatcel. Die werd door Gitzels verhuurd, maar 'stiekem' gebruikten zij die cel natuurlijk ook zelf."

'Geen standaard spectrum'
Nu de plantenkweker twee hectare hypermoderne kas laat bouwen en ook biologische koolplantjes is gaan opkweken, komen in een stuk van de kas ter grootte van een paar duizend vierkante meter de nieuwste LED-toplights van Hortilux te hangen waarvoor Green Simplicity samen met Gitzels 'een niet standaard' spectrum ontwikkelde. "Met dat spectrum worden de plantjes compacter, groeien ze sneller en blijven ze mooi donker."

In de toekomst zou ook daglichtloos telen (Mike vertelde er vorig jaar nog over) van koolplanten een optie kunnen zijn voor beide partijen, maar dat is 'kostprijstechnisch nu nog niet interessant'. 

Voor meer informatie:
Green Simplicity
www.greensimplicity.com

Wessel van Paassen
[email protected]

 

Plantenkwekerij Gitzels
www.gitzels.nl 
[email protected]