"Ik zie niet direct een aantoonbare reden voor het gebrek aan belangstelling"

Geen Minor Biologische Landbouw in 2020/2021

Tholen - Aeres Hogeschool Dronten heeft besloten dat de minor Biologische landbouw komend studiejaar niet van start gaat. Te weinig studenten hebben zich hiervoor aangemeld. In studiejaar 2021/2022 kunnen zij opnieuw voor deze minor kiezen. Hopelijk is er dan meer belangstelling. Arjen van Buuren, biologisch boer en docent bij Aeres, geeft aan dat hij de situatie betreurt. "Het is enorm zonde dat deze minor uit het programma gehaald is. Er was maar 1 aanmelding. Momenteel volgen 22 studenten de Minor en ik zie niet direct een aantoonbare reden voor het gebrek aan belangstelling voor het komende studiejaar."

In overleg met Bionext werd in mei besloten om de inschrijftermijn voor deze Minor te verlengen naar 1 juni. Dit heeft dus niet mogen baten. Arjen heeft zich hard gemaakt om ook andere modules te vullen met basiskennis over de biologische sector. Naast de integratie van biologische landbouw in bestaande modules wilde hij graag een module waarin meer verdieping mogelijk is. Dat werd de minor ABIO.

Hij omschrijft de Minor ABIO als een zeer gevarieerde minor waarbij de student stage loopt bij een bedrijf actief in de biologische sector. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Delphy, Green Organics, LBI en Agrifirm. De student formuleert zelf met het stagebedrijf een opdracht of onderzoek. Veel vrijheid en verantwoordelijkheid dus. De lessen worden gegeven door Harm Rijneveld (veehouderij) en Arjen (akkerbouw). Daarnaast bezoeken de studenten veel bedrijven en worden er gastcolleges gegeven door experts op hun vakgebied. "Kortom een zeer gevarieerde minor waarbij in een korte periode studenten ontzettend veel leren over de biologische landbouw in het algemeen."

Voor meer informatie: aj.van.buuren@aeres.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.