Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bio-areaal wordt naar verwachting uitgebreid

Het Italiaanse Veritas Biofrutta bestaat 20 jaar

Veritas Biofrutta, dat onderdeel is van de Italiaanse Grupo Mazzoni, viert haar 20-jarig jubileum. De onderneming heeft de afgelopen drie jaar een tweecijferige groei meegemaakt in lijn met de markttrends.

20% biologische gewassen
"De cijfers zijn erg goed. We zijn klein begonnen in het jaar 2000, maar in de loop der jaren zijn we gestructureerder gaan werken en tegenwoordig hebben we het merk Very Bio, dat garant staat voor een 100% Italiaanse biologische productketen,” zegt directeur Antonio Cogo.

“De groei is mede mogelijk gemaakt door de samenwerking met onze telers, met wie we solide relaties hebben opgebouwd. 75% van de door Veritas Biofrutta afgezette gewassen zijn afkomstig van onze telers in Italië. Ongeveer 20% hiervan is toe te schrijven aan de leden van Grupo Mazzoni, die hun biologische gewassen op 130 hectare telen. Deze telers zijn van plan om hun areaal in de komende jaren uit te breiden.”

Het team van Veritas Biofrutta, met Antonio Cogo in het midden op de tweede rij

Flexibiliteit
Veritas Biofrutta technici bezoeken de telers meerdere keren per jaar om zowel technisch-agronomische als strategisch-commerciële ondersteuning te bieden bij de ontwikkeling van nieuwe rassen en verpakkingen.

“Flexibiliteit is onze kracht. We kunnen zowel bestellingen van kleinere klanten als die van de grotere, veeleisende klanten beheren en dat geldt zeker voor de Italiaanse en Europese grootschalige detailhandel, waarvoor wij het hele jaar door de bevoorrading garanderen. Bovendien kunnen we dankzij onze opslagfaciliteit voor biologische gewassen zelfs de meer complexe processen met precisie en stiptheid beheren.”

Om de ontwikkelingen van de markt bij te houden, heeft Veritas Biofrutta de afgelopen jaren verschillende certificeringen behaald, waaronder Biosuisse voor producten die voor Zwitserland bestemd zijn, Demeter voor biodynamische gewassen en Sedex voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Veritas Biofrutta heeft tijdens de coronacrisis de nodige voorzorgsmaatregelen genomen om de gezondheid van hun werknemers te garanderen.

Sleeve
“De toekomst van biologische gewassen zit hem voornamelijk in de verpakking, omdat deze zo milieuvriendelijk mogelijk moet zijn. Wie biologische groenten en fruit koopt, is namelijk bezig met het milieu en we moeten oplossingen bieden om aan deze behoeften te voldoen. Daarom hebben wij onlangs een karton ontwikkeld, genaamd sleeve, en dat betekent dat we niet langer gebruik maken van plastic verpakkingen”, besluit Cogo.

Voor meer informatie:
Antonio Cogo
Veritas Biofrutta
+39 533 605 332
Mob.: +39 342 867 4211
[email protected]
www.mazzonigroup.com 

Publicatiedatum: