Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hoogste kwaliteitscertificeringen voor NCP

“Volgend jaar gaan we voor de extra plus’’

In mei 2020 zijn er drie audits uitgevoegd bij Nuts Cleaning & Packaging (NCP) waaronder BRC Food standard, IFS Food standard en SKAL. De eerste twee genoemde hebben één van de meest hoge levels verkregen. Dit betekent dat de kwaliteit en voedselveiligheid van producten in het gehele proces worden gewaarborgd op hoog niveau.

NCP is gevestigd in Werkendam en ontstaan vanuit toenemende klantvraag naar een one-stop-shop voor het ontgassen, schonen en opnieuw verpakken van edelnoten als cashewnoten, pistachenoten, walnoten, hazelnoten en amandelen.

Ambitie
Het bedrijf is al enkele jaren in het bezit van deze certificaten, maar sinds mei 2020 zijn BRC A en IFS Higher level toegekend. Beide standaarden omvatten strenge eisen op het gebied van voedselveiligheid. Het in kaart brengen van consumentenrisico’s wordt in de levensmiddelenbranche benaderd volgens het HACCP-systeem. Bij reële voedselveiligheidsgevaren worden er adequate beheersmaatregelen genomen. Tijdens een audit voor de eisen IFS en BRC wordt het hele systeem doorgelicht om te zien of alle geïdentificeerde risico’s voldoende geborgd zijn. De ambitie van NCP is hoog, aldus General Manager Mark Klopstra: “Volgend jaar hopen wij BRC level A+ te behalen waarbij een audit onaangekondigd zal worden uitgevoerd”.

Biologisch
Zonder SKAL-certificering mogen er geen producten met een biologische status verwerkt worden. Dit betekent dat de processen voldoen aan de voorschriften welke zijn opgesteld voor biologische productie. NCP is sinds augustus 2017 SKAL gecertificeerd en heeft begin januari 2020 een update gekregen.

Voor meer informatie: www.ncp-group.nl

Publicatiedatum: