Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Biologische geplette gerst zorgt voor balans in het weiderantsoen"

"Vers weidegras is vaak snel verteerbaar waardoor de melkkoe de nutriënten niet optimaal kan opnemen en omzetten naar melkeiwit. Dit is te zien aan het dalende melkeiwitgehalte. Geplette gerst zorgt voor balans in het weiderantsoen en daarnaast zorgt het ervoor dat de koe het gras kan omzetten naar eiwit." Wim Krajenbrink is verkoopleider biologisch bij AgruniekRijnvallei en vertelt over de voordelen van geplette gerst.

"Om het eiwit juist uit het gras te kunnen benutten heeft de koe energie nodig. Als de koe dit nergens vandaan kan halen, dan gebruikt ze het eiwit als energiebron. Geplette gerst is een bron van glucogene energie die gebruikt kan worden voor melkeiwit. Zo draagt geplette gerst bij aan een hogere melkeiwitproductie."

Rustige afbraak
Dat het gerst geplet wordt, is niet zonder reden. "Door de unieke bewerking van het pletten wordt de gerst rustig afgebroken in de pens. Deze rustige afbraak zorgt voor de juiste energievoorziening voor pensmicroben waarbij pensverzuring wordt voorkomen. Hierdoor gaan de pensmicroben efficiënter werken en verteren zij het ruwvoer beter. Geplette gerst draagt hierdoor bij aan een hogere ruwvoerbenutting", legt Wim uit. Hij vertelt dat de bewerking van een grondstof sterk bepalend is voor de vertering van de grondstof. "Een te snelle vertering geeft kans op pensverzuring. Bij een te trage vertering komt niet alle energie beschikbaar. Zelfs het type pletter en de juiste afstelling zijn hierbij van belang." AR (AgruniekRijnvallei) heeft veel kennis en jaren ervaring met het pletten van gerst.

Actieprijs biologische geplette gerst
Tot en met 6 juni 2020 heeft AR een actieprijs van € 28,40 per 100 kg (netto), bij afname 12 ton bulk (mag ook in combinatie met andere voersoorten), incl. automatische betalingskorting.

Voor meer informatie:

AgruniekRijnvallei  
Wim Krajenbrink 
06-53763836
[email protected]
Klantenservice: 0317-499510
www.argroep.nl 

Publicatiedatum: