"Biobeurs op 1,5 meter is haalbaar"

Sinds begin van dit jaar ziet de wereld er anders uit door het coronavirus. Het virus heeft naast ellende ook bezinning gebracht: Hoe gaan we om met deze wereld, hoe willen we deze achterlaten en hoe gezond zijn we nu eigenlijk bezig? Meer en meer mensen beseffen dat het anders moet. Dit besef biedt volop kansen voor de innovatieve biologische sector. De Biobeurs is een mooi platform om gecertificeerde biologische producten aan de markt te tonen en veiligheid hierbij staat voorop, zo meldt beursorganisator Bionext.

De stand van Nautilus Organic op de Biobeurs 2020.

Beurzen veilig organiseren
Steeds meer maatregelen rondom het Coronavirus worden versoepeld. Binnenkort gaan we weer uit eten, naar de bioscoop of het theater. Zo richten we met z'n allen de nieuwe 1,5 meter samenleving in. We moeten ons realiseren dat de Coronatijd nog best even kan gaan duren en het ook invloed heeft op de Biobeurs die wordt gehouden op 20 en 21 januari 2021. Enerzijds op de indeling, anderzijds ook op de overige maatregelen die genomen zullen gaan worden om een veilige beurs te organiseren. Inmiddels werken vele partijen uit de evenementenbranche samen aan een protocol voor B-to-B beurzen. Dit protocol wordt aan de overheid/RIVM voorgelegd, met als doel de zakelijke evenementen en vakbeurzen zo snel mogelijk op te starten.

Biobeurs coronaproof
Michaël Wilde (directeur van Bionext): "Voor de Biobeurs in januari 2021 hebben we gelukkig nog tijd. We gaan er daarom ook vanuit dat we met slimme oplossingen een coronaproof beurs kunnen organiseren. Te denken valt aan bredere gangpaden, het scheiden van in- en uitgangen en een vaste Ikea route over de beurs. Het ervaren beursteam van de Biobeurs heeft een door de wol gewassen crowdmanager aan boord, waardoor risico's in kaart worden gebracht en er veilige oplossingen gevonden worden."

Ondertussen hebben vele partijen hun stand voor de Bio-beurs 2021 al vastgelegd. Standhouders geven aan dat elkaar ontmoeten en in de ogen kunnen kijken hetgeen is waar veel behoefte aan is. Michaël: "We zijn ervan overtuigd dat we met de juiste maatregelen de biologische sector ook in 2021 een veilig ontmoetingsplatform bieden met de Biobeurs."

Geïnteresseerden kunnen zich via de website van de Biobeurs aanmelden. Daarop staan ook alle maatregelen rondom beurzen en Corona: www.bio-beurs.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.