Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bijenstal imker Wouter Vuijk verwoest door brand

Afgelopen maandagmiddag, 25 mei, is de bijenstal van 400 m2 met alle bijenkasten, slingerruimtes en imkermaterialen in vlammen opgegaan. Wouter Vuijk, naast imker ook eigenaar van de Traay, had het merendeel van de voorraad honing op een andere locatie ondergebracht.

Foto: Imkerij de Traay

De brandweer heeft bij het blussen veel materieel ingezet en kreeg assistentie vanuit Almere, Dronten en Swifterbant. De loods is volledig verwoest, gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Hoe de brand in de loods heeft kunnen ontstaan, is nog niet duidelijk.

Tot grote ontzetting van Wouter Vuijk was het niet mogelijk om zijn eigen bijen tijdig te redden. Het gezin is erg aangedaan door de brand en tegelijkertijd opgelucht dat het kordate optreden van de brandweer erger heeft kunnen voorkomen.

Foto: Imkerij de Traay

De productielocatie van imkerij de Traay bevindt zich elders in Lelystad. De brand heeft geen enkele invloed op de uitleveringen van de honing. Wel was Wouter Vuijk net gestart met het slingeren van de nieuwe en eerste oogst Nederlandse biologisch gecertificeerde honing. De bijen hadden vanwege het prachtige weer al volop honing gehaald. Dit project zal door de brand vertraging oplopen.

De brand heeft een grote impact op het gezin. Heeft u vragen, neem dan schriftelijk contact op met Imkerij de Traay via [email protected] of [email protected].

Publicatiedatum: