Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eco Life Scandinavia en Nordic Organic Food Fair uitgesteld tot 2021

De Eco Life Scandinavië en de Nordic Organic Food Fair zijn dit jaar helaas uitgesteld vanwege de aanhoudende pandemie van het coronavirus. Scandinavië's grootste internationale handelsbeurs voor eco, duurzame en biologische producten zal volgend jaar op 17-18 november 2021 terugkeren naar Malmö in Zweden.

De omvang en de ongekende omvang van de uitbraak van Covid-19 heeft het leven en de bestaansmiddelen van mensen en bedrijven over de hele wereld beïnvloed. Hoewel Zweden geen strikte lockdownmaatregelen heeft opgelegd, hebben veel van zijn Scandinavische en Europese buren dat wel gedaan en bevinden zij zich nu in verschillende stadia van het opheffen ervan; met sociale afstand en variërende niveaus van reisbeperkingen en/of quarantaine die waarschijnlijk in de nabije toekomst zullen blijven bestaan. Aangezien veel van de exposanten van de beurs internationaal zijn - afkomstig uit Denemarken en Finland, natuurlijk, plus het Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje, Frankrijk, Nederland, België, Duitsland en Polen - is het voor deze bedrijven nog moeilijker om vele maanden vooruit te plannen.

Melina Viking, event manager voor beide beurzen: "Zoals alle bedrijven hebben we de snel veranderende ontwikkelingen in deze moeilijke tijden op de voet gevolgd. Hoewel we hopen dat de landen tegen de herfst hun strenge coronavirusprogramma's zullen blijven versoepelen, zijn er nog steeds te veel vragen over de beschikbaarheid van hotels, internationale reizen, fysieke maatregelen om afstand te nemen en individueel bedrijfsbeleid, om de show van dit jaar levensvatbaar te maken. Het is duidelijk dat de beste en meest verantwoordelijke optie voor alle betrokkenen is om te wachten en een nog groter en beter evenement te organiseren in 2021. Het spijt ons dat we de duizenden aanwezigen die van plan waren te exposeren en te bezoeken - vooral na zo'n fantastische show vorig jaar - moeten teleurstellen. Het succes en de veiligheid van onze exposanten, sprekers en bezoekers is echter altijd onze prioriteit geweest en we hebben er alle vertrouwen in dat iedereen achter deze moeilijke maar noodzakelijke beslissing zal staan." 

"Het goede nieuws is dat een groot deel van de planning van het evenement al in gang is gezet, en we gaan in 2021 met een ongelooflijke hoeveelheid goede wil en steun. Vorige week nog kondigde de EU haar nieuwe 'Farm to Fork'-strategie aan om de hoeveelheid biologisch voedsel en biologische landbouw in het komende decennium tot 25% te helpen verhogen. Terwijl een recent onderzoek in Zweden meldde dat meer consumenten dan ooit een beroep doen op lokale biologische producten." 

"Mensen zijn enorm getroffen door deze gezondheidscrisis en het zal de manier waarop we leven veranderen en ons doen nadenken over onze waarden en wat echt belangrijk is voor ons. Het milieu, de gezondheid, de duurzaamheid en het consumeren van ethische, natuurlijke en biologische producten - het ondersteunen van bedrijven die het goed doen - zullen in de toekomst een nog grotere betekenis krijgen. En Eco Life Scandinavië en de Nordic Organic Food Fair zullen een integrale rol blijven spelen in die ontwikkeling." 

"We willen iedereen bedanken voor hun steun en we kijken ernaar uit om samen te werken om ervoor te zorgen dat het evenement van volgend jaar het grootste feest van onze industrie tot nu toe wordt.
De beslissing om de beurs uit te stellen wordt breed ondersteund door de exposanten en de verenigingspartners van de beurs, waaronder Topas Vegan, Biofood, Organic Sweden, Ekomatcentrum, Organic Denmark, Back on Track (WellAware), Eco Warehouse, Advantage Austria, en Wallonia Region, naast vele andere." 

Eco Life Scandinavia en de Nordic Organic Food Fair vinden plaats in MalmöMässan, in Malmö, Zweden, op 17-18 november 2021.

Voor meer informatie:
www.ecolifeshow.com en www.nordicorganicexpo.com

Publicatiedatum: