Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warmonderhof gaat graskaas per post versturen

Ambachtelijk bereide romige graskaas van de koeien van Warmonderhof. Ook al woon je helemaal in Maastricht, Tubbergen of Amsterdam, je kunt vanaf nu via de website onze verse graskaas bestellen. Gewoon per post, voor veertien euro per kilo. Van een bescheiden stukje tot een half wagenwiel om bourgondisch van te genieten.

Eerlijke prijs, heerlijke smaak
Anna Veltman, uitbater van de Hofwinkel op het terrein van Warmonderhof, ziet de graskaas-actie als een manier om meer melk te kunnen verkazen en zo de boer een eerlijke prijs te bieden voor zijn melk. “Dit is de mooiste tijd van het jaar: de koeien mogen weer naar buiten en hun melkproductie en de melkkwaliteit zijn top. Maar de melkprijzen zijn laag, onder meer als gevolg van de zakkende exportcijfers door Corona. Waarom dan niet die overheerlijke eerste melk zoveel mogelijk verkazen en zelf aan de man brengen?"

Voor iedereen in Nederland
"Het verse gras maakt dat de melk vetter is, wat tot resultaat heeft dat de kaas zeer romig wordt en gezonde vetzuren heeft. We verkopen bij ons in de fysieke winkel al ruim twintig jaar Warmonderhofkaas, maar nu kan iedereen in Nederland ervan genieten.” Klanten kunnen vanaf nu wekelijks tot woensdag twaalf uur bestellen. Dan ontvangen ze de kaas nog voor het weekeinde thuis per post of pakketpost.

Studenten verzorgen de koeien
De koeien van Warmonderhof worden dagelijks verzorgd door de studenten die op landbouwopleiding Warmonderhof leren voor biodynamisch boer. De koeien behoren tot het Oudgroningse Blaarkop-ras, dat al sinds de Middeleeuwen in Nederland wordt gehouden. Het uitmesten, voeren, melken en verweiden behoort allemaal tot het takenpakket van de jongeren die wonen, werken en leren op Warmonderhof.

Leren over eigen afzet
Veltman: “Het is prachtig om hun inzet te zien. We zouden de studenten op termijn ook graag meer betrekken bij de verwerking en verwaarding van onze eigen producten. Het is belangrijk om studenten kennis te laten maken met eigen afzet, zodat ze leren wat er eigenlijk komt kijken bij het opzetten en runnen van een webshop, winkel of markt. Met eigen afzetkanalen kunnen ze een betere boterham verdienen en kunnen ze hun producten telen en verwerken volgens de biodynamische hoge kwaliteitsstandaard die ook wij als Warmonderhofboeren al zeventig jaar naleven”.

Voor meer informatie: www.stichtingwarmonderhof.nl/kaas

Publicatiedatum: