Beste vegetarisch en veganistisch restaurant 2020 bekendgemaakt

Culina Hortus en Vanilla Black zijn Beste Vegetarisch en Beste Veganistisch Restaurant van de Wereld 2020. Dat maakt We’re Smart, referentie in de culinaire wereld van groenten, vandaag bekend.

Frank Fol, de bekende Groentekok, kondigde de winnaars aan tijdens een online event, samen met de lancering van de We’re Smart Green Guide 2020. De online gids recenseert bijna 1.000 restaurants wereldwijd en rangschikt hen van 1 tot 5 radijzen volgens het aantal groenten en fruit die ze gebruiken in hun gerechten.

De uitreiking van de awards voor We’re Smart Best Vegetarian Restaurant World 2020 en We’re Smart Best Vegan Restaurant World 2020 vindt traditioneel plaats op de eerste dag van De Week van Groenten & Fruit. Het event ging dit keer uitzonderlijk online door als gevolg van de COVID-19 crisis.

Culina Hortus
Culina Hortus uit Lyon (Frankrijk) is We’re Smart Beste Vegetarische Restaurant 2020. Het geesteskind van het Franse culinaire duo Thomas Bouanich en Maxime Rémond, met de jonge en getalenteerde Adrien Zedda als chef-kok, is een nieuw gastronomische adres voor de haute - en 100% vegetarische - cuisine.

Frank Tol en Adrien Zedda, rechts twee gerechten van Culina Hortus met bloemkool en pompelmoes. Foto: We're Smart.

Frank Fol, The Vegetables Chef en oprichter van We’re Smart: "Hoewel Adrien Zedda nog maar 26 jaar is, mag hij zich al beschouwen als één van de beste chefs ter wereld. Bij Culina Hortus tovert hij groenten op een uitzonderlijk creatieve manier om tot een waar feest, met verfijnde, uitgebalanceerde, gezonde en vooral heerlijke gerechten. De terechte winnaar van de titel en een welverdiende 5 radijzen!"

Adrien Zedda, chef-kok bij Culina Hortus: “Ik ben enorm trots en ontroerd met onze verkiezing tot beste vegetarische restaurant in de wereld. Deze prijs is een prachtige erkenning voor het hele team en mezelf, voor het werk dat we jaar in, jaar uit met veel betrokkenheid en liefde voor het vak en onze klanten verrichten. Zoals alle chefs ben ik gepassioneerd door het product waarmee ik werk. In mijn geval zijn dat groenten, in al hun diversiteit, qua smaak, kleur en textuur.”

Vanilla Black
Vanilla Black in Londen won We’re Smart Beste Veganistische Restaurant 2020. Chef Andrew Dargue en zijn vrouw Donna Conroy richtten Vanilla Black op omdat ze niet alleen de opvattingen over de vegetarische keuken willen uitdagen, maar over gezonde voeding in het algemeen.

Foto: chef-kok bij Vanilla Black Andrew Dargue

Frank Fol: “Fantastisch om te ontdekken dat vegan ook topgastronomie kan zijn. De verrassende combinaties, texturen en smaken - zonder een stukje vlees te zien - zijn genoeg om zelfs de meest fervente vleeseter te bekeren. Andrew Dargue en zijn team zijn een terechte winnaar van de titel, bekroond met 5 radijzen."

Andrew Dargue, chef-kok bij Vanilla Black: “Als team zijn we gepassioneerd door het verleggen van de grenzen van de veganistische keuken. Deze award inspireert ons om door te gaan en onze creativiteit verder te ontwikkelen.”

964 groentenrestaurants in 43 landen
Culina Horta en Vanilla Black maken deel uit van de 964 restaurants in de We’re Smart Green Guide 2020, die vanaf 4 mei online beschikbaar is. De gids is een referentie voor de culinaire groentenwereld en beoordeelt 's werelds beste groentenrestaurants.

Frank Fol: “We rangschikken elk restaurant van 1 tot de zeer gewaardeerde 5 radijzen op basis van het creatieve gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, het percentage fruit- en groentengerechten op het menu en verschillende andere duurzaamheidscriteria. De editie van 2020 bevat recensies en beoordelingen van 178 gloednieuwe restaurants in 5 nieuwe landen, waarmee het totaal op 964 restaurants in 43 landen over de hele wereld komt. Een indrukwekkende 79 restaurants hebben nu de felbegeerde waardering van 5 radijzen, 23 meer dan vorig jaar!”

We’re Smart Future Awards 2020
Op 21 september worden de andere winnaars van de We’re Smart Future Awards 2020 bekend gemaakt, waaronder het nieuwe nr. 1 groentenrestaurant van de wereld en de Innovatie van het Jaar. Het  team maakt ook de beste groentenrestaurants in 13 landen bekend.

Naast de awards zal er aandacht zijn voor twee bijzondere culinaire onderwerpen: fermentatie en vliegtuigmaaltijden, met o.a. Sang Hoon Degeimbre, pionier op het vlak van fermentatie. In de 10 weken voor de awardshow onthult We’re Smart World stapsgewijs de TOP 100 groentenrestaurants ter wereld. 

Voor meer informatie: www.weresmartworld.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.