Soil Association laat stijging van vergoeding achterwege

Door de onzekerheid op de markt en de druk die bedrijven voelen door het Coronavirus (COVID-19), heeft Soil Association Certification, besloten om de prijs van de jaarlijkse vergoeding minimaal zes maanden te bevriezen. Eind september 2020 zullen ze deze beslissing opnieuw gaan bekijken, aldus de Britse organisatie.

"We hebben de stijging van onze jaarlijkse vergoeding in januari 2020 gecommuniceerd naar alle bedrijven met een biologische licentie van de Soil Association Certification, met de ingangsdatum 1 april 2020. Nu hebben we echter besloten dat we de jaarlijkse vergoeding voor biologische voeding, teelt, COSMOS, gezondheid en beauty, GOTS en vergelijkbare biologische concepten op het niveau van 2019/20 houden."

"De pandemie legt een ongekende druk op voornamelijk boeren en voedselleveranciers, omdat zij hard moeten werken om de voedselproductie en -distributie tijdens deze wereldwijde crisis in stand te houden", zo redeneert Soil Association. "Daarnaast zien we ook de marktonzekerheid in de andere sectoren, zoals gezondheid, schoonheid en textiel, en het gebrek aan vraag naar producten binnen de foodservice."

Bron: Soil Association Certification


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.